Predstavljen projekt Zajedno za mlade kroz Job Klub: Sve usluge Zavoda za zapošljavanje za mlade na jednome mjestu

U gradskoj vijećnici Grada Virovitice danas (petak) održana je početna konferencija projekta Zajedno za mlade kroz Job Klub. Riječ je o projektu čiji je cilj uspostaviti jedinstveni centar za usluge i informiranje mladih o mogućnostima zapošljavanja. Nositelj projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanja – Područni ured Virovitica, a partneri su Grad Virovitica, Razvojna agencija VTA i Udruga Klub mladih Virovitica. Voditeljica projekta iz virovitičkog područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Suzana Štimac predstavila je ideju i cilj koji leži iza projekta.

– S ovim projektom želimo napraviti jedinstveni centar za mlade osobe do 29 godina gdje ćemo objediniti sve usluge što pružamo mladima i maknuti ih Zavoda za zapošljavanje. Znači to su usluge vezane za zapošljavanje, za edukacije, za daljnje obrazovanje, za profesionalno usmjeravanje te za projekte iz Europske unije i različite natječaje. Cilj nam je stvoriti prostor gdje će mlade osobe dolaziti i osjećati se ugodno kako bi razmjenjivali svoja iskustva i dobili sve informacije koje su im potrebne – rekla je S. Štimac, dodavši kako će projekt trajati 24 mjeseca, a cilj je i nakon toga nastaviti s radom Job Kluba.

IMG 4343

Odluka o pokušaju „izvlačenja“ usluga za mlade iz Zavoda za zapošljavanje došla je nakon što su djelatnici primijetili da mladima dolazak u prostor Zavoda predstavlja problem i neugodu.

– Do sada nam se pokazalo da se mlade osobe prilikom dolaska na Zavod ne osjećaju opušteno, već im dolazak predstavlja izuzetnu nelagodu. Rekli su nam da smatraju prostor neprimjerenim, odnosno iskazali su želju za ugodnijim prostorom u koji bi mogli navratiti i u opuštenoj atmosferi pogledati raspoloživa radna mjesta i saznati sve informacije koje ih zanimaju – rekao je Hrvoje Belobrk, predstojnik virovitičkog područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, dodavši kako im je izuzetno drago da će mladima moći omogućiti upravo takav, „opušten“ prostor u kojemu će sve biti prilagođeno njima. Kroz projekt će se održati različite radionice i savjetovanja, kao i ECDL tečajevi.

IMG 4336

Projekt Job Klub vrijedan je 805 tisuća kuna i u potpunosti se financira iz sredstava Europske Unije. Planirano otvaranje prostora Job kluba je u rujnu u prostoru Centra kulture Virovitica. Početnoj konferenciji prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika grada Virovitice Vlasta Honjek Golinac. (www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić)

[g-gallery gid=”531021″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content