VATROGASCI POMAŽU VATROGASCIMA DVD Suhopolje posudilo nužno vozilo DVD-u Orahovica

Dobrovoljno vatrogasno društvo Orahovica već je duže vrijeme bez adekvatne vatrogasne cisterne za intervencije, jedni što imaju je stara cisterna marke TAM koje je iznimno nesigurno. Zbog te činjenice posredstvom VZ VPŽ, Općine Suhopolje i Virovitičko-podravske županije, DVD Suhopolje je dalo jedno od svojih vozila kolegama iz Orahovice na posudbu dok DVD Orahovica ne kupi svoje novo vozilo.

-Ovo je privremeno rješenje za DVD Orahovicu, a na trajnom već radimo jer smo upravo ovo društvo stavili kao prioritet pri sljedećoj donaciji cisterni iz Ministarstva unutarnjih poslova. Ovim putem zahvaljujem zapovjedniku DVD Suhopolje Mirku Solaru na razumijevanju i velikoj pomoći drugom našem društvu na županiji – rekla je zapovjednica VZ VPŽ Mateja Fras. Gradonačelnica grada Orahovica Ana-Marija Petin naglasila je kako Grad ustraje u nabavci novog vozila DVD-u Orahovica te će isto biti kupljeno sredstvima gradskog Proračuna i u Orahovicu doći pred kraj godine. Načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat pozdravio je ovu suradnju.

DSC 1452

-Izuzetno me raduje prijedlog našeg zapovjednika da se pomogne DVD-u Orahovici i evo mi smo iz politike dali svoj puni doprinos jer se prije svega ora učiniti sve da se pomogne ljudima i njihovoj imovini – rekao je Horvat. Župan Igor Andrović čestitao je vatrogasnim društvima s područja županije na sjajnoj suradnji.

-Svjedoci smo ovih nemilih događaja na ovom području i zasigurno će ovo vozilo dati jednu dimenziju više radu ovoga društva u Orahovici. Posebno sam sretan i što naša društva izvrsno rade što su prepoznali i donatori iz Tirola i konstantno doniraju naša društva – zaključio je Andrović nakon čega je zapovjednik DVD-a Suhopolje službeno predao ključeve cisterne kolegi zapovjedniku Robertu Orini. (www.icv.hr, vg, Foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content