Područna škola Nova Jošava uz pomoć Udruge Jaglac krenula u veliki projekt: Dvorište škole će postati etno ljepotica

Područna škola Nova Jošava, koja djeluje pri Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić, krenula je u veliki projekt je koji realizirala uz pomoć Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama ”Jaglac Orahovica”. Riječ je projektu uređenja školskog dvorišta u etno izgled kojeg su inicirale učiteljice škole Kristina Nerovčić i Nives Katalinić:

Uređenje dvorišta škole 1– Još tamo u travnju željeli smo urediti dvorište naše škole s etno naglaskom i prijaviti se na natječaj za najljepše školsko dvorište u Hrvatskoj, no obzirom na loše i kišno vrijeme nismo stigli odraditi radove pa smo odlučile u ovaj projekt krenuti postepeno i dobro se pripremiti za iduću godinu i novu prijavu na natječaj. Prvi korak je ova akcija koju smo organizirali s našim ”susjedima” i velikim prijateljima, Udrugom Jaglac koja koristi prostor naše stare škole u istom dvorištu gdje smo i mi. Hvala svim učenicima koji su se odazvali i njihovim roditeljima koji su uložili ogroman trud u ovo uređenje – rekla je je učiteljica Nives Katalinić, a Kristina Nerovčić dodala:

– Obojili smo stari bunar, posadili cvijeće i drugo bilje u lončanice i postavili po dvorištu, pokosili travu, očistili kamenjare, uredili okoliš oko škole i bilo je doista prelijepo raditi zajedno s djecom, roditeljima i volonterima Jaglaca – rekla je Nerovčić.

Uređenje dvorišta škole 8Jaglac je ovu prigodu postavio i kao dio svog projekta:

– Puno radimo s Područnom školom i ovim putem smo ovo uređenje postavili kao građansku volontersku akciju kroz projekt ”Šalji dalje”. Ovo je zajedničko dvorište i svi moramo zajedno činiti sve da ono bude što ljepše i ugodnije – zaključila je koordinatorica projekta ”Šalji dalje” Lidija Petrović. (www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”532587″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content