Članovi slatinske HVIDR-e započeli akciju uređenja spomen-obilježja poginulih hrvatskih branitelja na slatinskom području

Članovi Udruge HVIDR-a Slatina u ponedjeljak su krenuli s aktivnostima uređenja spomen-obilježja na mjestima pogibije hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu na slatinskom području.

Članovi Udruge, predvođeni predsjednikom Ilijom Nikolićem i predsjednikom Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije Matom Bubašem, pokosili su travu oko spomen-obilježja, očistili ih te odali počast polaganjem lampiona i to u mjestima Ivanjbrijeg, Hum Varoš, Ćeralije, Čojlug, Balinci, Mikleuš i Nova Bukovica, a na kraju su odali počast, također polaganjem lampiona, na Mjesnom groblju u Četekovcu kod spomen-obilježja nevinim žrtvama Četekovca, Balinaca i Čojluga koje su na zvjerski način pogubljene početkom mjeseca rujna 1991. godine.

Po završetku radne akcije uređenja spomen-obilježja vrijedni članovi slatinske HVIDR-e družili su se na nogometnom igralištu u Kozicama koje od prošle godine nosi ime dvojice hrvatskih vitezova, koji su svoje živote položili na oltar domovine, “Ivica Filković i Perica Sabo”.

Projekt “Istina o pobjednicima 2019.”, kroz koji je provedena i ova akcija, financira Grad Slatina i Ministarstvo hrvatskih branitelja. Akcija uređenja spomen-obilježja će se nastaviti tako što će biti obojene ograde i ponovno ispisana slova na spomen-pločama. (www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli, M. Feldi, I. Nikolić, I. Medved Đoni)

[g-gallery gid=”539629″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content