AEROKLUB VIROVITICA Letjeli slobodno poput ptica iznad Virovitice i Korije

Aeroklub Virovitica priuštio svim zainteresiranim građanima prekrasan uvid u ljepote ovog sporta, a koji su jučer (subota) prezentirali letovima iznad Korije i Virovitice, u okviru svog tradicionalnog druženja u povodu proslave Dana grada Virovitice.

Paraglajderi i paramotoristi omogućili su, zahvaljujući dobrim vremenskim uvjetima,  gostima osjetiti kako je to letjeti slobodno poput ptice u nezaboravnim izletima pod nebo, pod iskusnim vodstvom školovanih letača, a koji su i mlade i odrasle vozili u tandem paraglajderu ili motornom paraglajderu. Vitlo i automobil pomogli su prvima vinuti se u visinu, drugi su pak iskoristili snagu zagrijanog motora i elise.

IMG 20190818 103834

-Uvijek nam je drago kada građanima možemo prezentirati što radimo kao klub, da postojimo u njihovoj blizini i da svojim primjerom potaknemo i mlade nade da nam se pridruže. Budući da ove godine nismo imali priliku za ovako opušteno druženje, jer smo aktivni u natjecanjima kao što su HR XC liga, na letalištima Tribalj, Buzet i drugim te natjecanjima preciznog sletanja, iskoristili smo ovu prigodu da se baš podružimo, izmijenimo iskustva i jedni drugima budemo podrška – kaže Hrvoje Štefanec, predsjednik ovog kluba koji okuplja petnaestak članova ne samo iz Virovitice nego i drugih gradova.

IMG 20190818 103704

Tijekom cijelog dana, zainteresirani posjetitelji s letačima su razgovarali o vrstama krila, anegdotama i izazovima prisilnih slijetanja, ljepotama višesatnih letova… Na kraju dana, razveselili su Virovitičane preletom iznad grada, netom prije sutona. Djelić atmosfere potražite u našoj galeriji. (www.icv.hr, mlo)

[g-gallery gid=”545570″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content