U Otrovancu proslavljen blagdan sv. Jelene Križarice i 250 godina postojanja kapele

Vjernici iz Otrovanca, mjesta u Župi svetoga Vida mučenika u Pitomači, svečano su proslavili 250 godina postojanja kapele svete Jelene Križarice. Slavlje je uveličao mons. Josip Mrzljak, apostolski administrator Varaždinske biskupije, koji je upravo na blagdan svete Jelene Križarice, u nedjelju 18. kolovoza, predslavio svečano euharistijsko slavlje. Svetoj misi je prethodila tradicionalna procesija mještana od Društvenog doma do same kapele.

Kapela u Otrovancu je bila premala da primi sve vjernike iz Otrovanca i njihove goste koji posebno štuju svetu Jelenu Križaricu. U zajedništvu s biskupom Mrzljakom bili su pater Ivan Tambolaš, domaći sin na službi župnika u Župi svetog Jakova u Opatiji, preč. Valent Posavec, župnik u Vinici te dekan Ivanečkog dekanata, fra Ivan Široki, župnik u Kloštru Podravskom, vlč. Ljubiša Krmar, župnik u susjednoj Turnašici u Požeškoj biskupiji te vlč. Marko Domiter, tajnik varaždinskoga biskupa. Sve njih je zajedno s brojnim vjernicima prije početka misnoga slavlja pozdravio domaći župnik Ivica Puškadija.

IMG 5161

U uvodu misnoga slavlja biskup Mrzljak je blagoslovio obnovljenu i novouređenu kapelu kazavši kako je blagoslovljena voda znak našeg krštenja. Biskup je dodao kako najprije želi blagosloviti živu Crkvu, a preko nje i onu kamenu. U svojoj homiliji brojnim vjernicima u Otrovancu biskup Mrzljak je govorio kako su njihovi preci prije 250 godina dali sagraditi ovu kapelu jer im je bilo potrebno mjesto zajedništva, gdje će se okupiti živa Crkva i slušati Božja riječ. (biskupija-varazdinska.hr, G. Damjanić; foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”545824″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content