DAN OPĆINE ZDENCI Na svečanoj sjednici Općinskog Vijeća podijeljene nagrade zaslužnima

U Zdencima je održan središnji dan obilježavanja manifestacije Dana općine. Sadržaji središnjeg obilježavanja započeli su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjesnom groblju za sve poginule hrvatske branitelje te na grobnom mjestu prvog zdenačkog načelnika u povijesti Frane Verovića kojem su nazočili saborski zastupnik Tomislav Tolušić, župan VPŽ Igor Andrović i njegov zamjenik Darko Žužak, načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić i njegov zamjenik Jurica Kiris, predsjednica općinskog Vijeća Marija Dedaj i mnogi drugi.

Dan općine Zdenci 6Potom su saborski zastupnik Tomislav Tolušić, župan Igor Andrović i načelnik Tomislav Durmić svečano otvorili kolektor s pročišćivačem za naselje Zdenci u iznosu od 13 milijuna kuna. Za ovaj kolektor objavljen je natječaj za izgradnju priključaka koji financira Voda d.o.o uz pomoć Općine Zdenci i Hrvatskih Voda, a iznos još nije poznat dok je procjena na 3,4 milijuna kuna.

Dan općine Zdenci 3Održana je potom i svečana sjednica kojoj su nazočili saborski zastupnici Tomislav Tolušić i Ana-Marija Petin, zamjenik župana Darko Žužak, načelnici općina s područja VPŽ te mnoštvo predstavnika udruga. Nakon uvodnog pozdrava predsjednice općinskog Vijeća Marije Dedaj, o životu općine, projektima, sadašnjim i budućim govorio je načelnik Tomislav Durmić:

Dan općine Zdenci 8– Moram prije svega reći da dajemo sve od sebe za realizaciju projekata za dobrobit naših sumještana. Mogu reći da se puno napravili, riješeni su neki problemi mještana koji godinama nisu bili rješavani, tu mislim na imovinsko-pravne odnose i tu smo bili jako uspješni. Konačno smo uspjeli realizirati projekt kanalizacije, odnosno kolektora pročišćivača, dobili smo uporabnu dozvoli i evo sada samo čekamo izgradnju priključaka za koje smo uspjeli dogovoriti sufinanciranje od strane Hrvatskih voda tako da mještani Zdenaca neće morati platiti punu cijenu, a još uz to će se uključiti i Općina tako da sve skupa naše mještane što manje košta. Prijavili smo još niz projekata, dosta projekata je već odrađeno ili su u tijeku, a već stvaramo i niz drugih ideja kako bi našim sumještanima što je to više moguće olakšali život na području općine – rekao je između ostalog Durmić.

Dan općine Zdenci 10Zamjenik župana VPŽ Darko Žužak pohvalio je rad načelnika Durmića i Općine:

– Suradnja ove općine i Županije na vrhunskom nivou, sve zajedno odradimo na obostrano zadovoljstvo. Županija na području općine planira izgradnju kružnog toka u središtu Zdenaca, evo izdana je i građevinska dozvola i ŽUC će u narednih nekoliko mjeseci krenuti u realizaciju toga projekta, u planu je asfaltiranje županijske ceste od Duge Međe do Dolaca, a tu je i još puno drugih projekata u kojima će županija svesrdno pomoći ovoj općini – rekao je između ostalog Žužak.

Dan općine Zdenci 11Saborski zastupnik Tomislav Tolušić biranim je riječima pričao o radu ove male općine:

– Moju punu potporu je ova općina imala i kao ministra, ima ju sada kada sam saborski zastupnik. Predlažem da ida lej budete ovako vrijedni i radite projekte, a mi smo tu da vam iste te projekte ostvarimo, pomognemo sufinancirati i financirati, vjerujte da ćemo s istim žarom to činiti bio to projekt od 20 tisuća ili 20 milijuna kuna. Cilj je da svi ti projekti pomognu mještanima ove općine, a naravno i ostalima na županiji i cijeloj Slavoniji – rekao je Tolušić.

Na kraj sjednice podijeljene su nagrade zaslužnim pojedincima pa su tako
Zahvalnice dobili Zoran Milojica za humanost, 74 puta darovanu krv, Darko Eichler i Miroslav Biro za doprinos i promicanje istine o Domovinskom ratu, Marija Paulić i Julka Vremić za očuvanje kulturne baštine, a srebrna plaketa za dugogodišnji uspješan rad u sportu pripala je Zdenku Kušaru. (www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”553213″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content