FOTO Gradski derbi u Milanovcu pripao Svetom Đurađu, Paulović “utrpao” Bilogori pet komada, Ćeralije do lagane pobjede protiv DOŠK-a

Proteklog vikenda započelo je natjecanje u 2. županijskoj nogometnoj ligi, u skupinama Zapad i Istok, a novu drugoligašku sezonu otvorili su Lukač 05 i Kladare subotnjom utakmicom.

Lukač 05 natjecao se protekle sezone u prvoj županijskoj nogometnoj ligi, dok je momčad Kladara osvojila naslov prvaka treće županijske lige i tako izborila plasman u veći rang. Gledatelji u Lukaču vidjeli su golijadu, a gostujuća momčad upisala je vrijedna tri boda odmah na početku natjecanja. Konačan rezultat bio je 3:4. Za domaću momčad pogotke su postigli Marko Knežević, Luka Mikac i Matija Tomšić, dok su za Kladare poentirali Antun Hodak dva puta te po jednom Dominik i Antonio Maresić.

Preostale utakmice u obje skupine odigrane su u nedjelju.

U skupini Zapad najzanimljivije je bilo u Milanovcu, gdje su gradski derbi odigrali domaći Sokol i Sveti Đurađ. Prvih dvadesetak minuta proteklo je u ispitivanju snaga, a onda gosti propuštaju iskoristiti sjajnu priliku za pogodak. To kažnjava domaća momčad i zgoditkom Antuna Hajića dolazi u vodstvo u 26. minuti.

MG 1868

Samo minutu kasnije stvari na početak vraća iskusni Dalibor Ladović, sjajnim pogotkom iskosa. Tim rezultatom se otišlo na predah. Imala je domaća momčad nekoliko dalekometnih pokušaja, a svakako treba istaknuti i slobodan udarac gostujućeg napadača Ivana Biondića koji je zatresao gredu iz slobodnog udarca krajem prvog dijela. U nastavku se igralo otvoreno, obje momčadi imale su svoje prilike, ali zakazala je realizacija. Domaći su imali dva opasna slobodna udarca na rubu 16 metara. Oba puta probao je domaći kapetan Josip Lanšćak, ali lopta je završila u gostujućem obrambenom bloku. Jednu sjajnu šansu imao je i domaći veznjak Mihael Lanšćak, ali s crte je sjajno očistio gostujući igrač Ante Slavić. Imali su i gosti niz prigoda, ali neiskorištenih.

MG 1908 e1567584975143

Nekoliko puta sjajno su “tukli” Marino Grizelj, Željko Pšihistal i Matej Rajnović, ali i domaća obrana odrađivala je dobar posao. Ipak, jedan trenutak nepažnje iskoristio je Grizelj i nakon slaloma riješio pitanje pobjednika. Sokol je pokušao poravnati rezultat i u posljednjih desetak minuta krenuo na sve ili ništa, ali jak pritisak ipak nije urodio plodom. U posljednjoj minuti utakmice nakon jedne kontre gosti su mogli povećati prednost, ali lopta je pogodila stativu. Konačan rezultat 1:2.

MG 1881

Podgorje je ugostilo Dinamo iz Kapele Dvora i pobijedilo 4:2. Domaći strijelci bili su Mario Šelember dva puta te po jednom Ivan Čavar i Filip Tepeš. Gostujuće zgoditke postigao je Mirko Iličić.

Identičnim rezultatom Turanovac je na “domaćem” terenu u Lukaču pobijedio Croatiu iz Grabrovnice. Dva pogotka za domaću momčad upisao je Jagica, dok su po jednom mrežu zatresli Jurlina i Goran Peić. Za gostujuću ekipu poentirali su Milaković i Šerepec.

Drava je s visokih 6:3 u Terezinom Polju pobijedila Bilogoru 1947. iz Špišić Bukovice. Čak pet pogodaka u domaćoj momčadi postigao je fantastični domaći napadač Antonio Paulović, a jednog je dodao Davor Jurić. Za momčad Bilogore dva puta je poentirao Stipo Djak, a jednom Valentino Cik.

Utakmica između vukosavljevačke Mladosti i Gradine prekinuta je u 33. minuti kod vodstva gostujuće momčadi 1:2. Više o ružnim scenama u Vukosavljevici i cijelom slučaju doznajte ovdje.

U skupini Istok zanimljivo je bilo u Ćeralijama, gdje je domaća momčad stigla do lagane pobjede protiv dolačkog DOŠK-a. Bilo je 4:1. Po dva zgoditka postigli su Mario Jozić i Franjo Perić, a počasni gostujući zgoditak djelo je Marijana Velića.

U Josipovu su remizirali domaći Dinamo i Munja iz Velikog Rastovca rezultatom 2:2. Strijelci za domaću momčad bili su Dokić i Bejuk, a za gostujuću Rosan i Vida.

Crnac je stigao do punog plijena na gostovanu kod bakićke Mladosti. Jedini zgoditak u minimalnoj pobjedi postigao je Radić.

Standard iz Nove Šarovke s dva zgoditka Makara upisao je tri boda na gostovanju kod “Plavih” u Jugovom Polju. Jedini domaći pogodak postigao je Validžić.

Rezultati:

Skupina Zapad:

Mladost Vukosavljevica – Gradina 1:2 (prekid u 33. minuti), Podgorje – Dinamo Kapela Dvor 4:2, Lukač 05 – Kladare 3:4, Drava Terezino Polje – Bilogora 1947. Špišić Bukovica 6:3, Turanovac – Croatia Grabrovnica 4:2 i Sokol Milanovac – Sveti Đurađ 1:2.

Skupina Istok:

Ćeralije – DOŠK Dolci 4:1, Dinamo Josipovo – Munja Veliki Rastovac 2:2, Mladost Bakić – Crnac 0:1 i Plavi Jugovo Polje – Standard Nova Šarovka 1:2.

(www.icv.hr, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”548054″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content