FOTO Osmorica veličanstvenih odvozili 147 kilometara dug biciklistički maraton Virovitičko-podravske županije

Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, uz potporu Virovitičko-podravske županije, bila je jučer (nedjelja) organizator biciklističkog maratona Virovitičko-podravskom županijom, na kojem su ustrajni biciklisti prevalili put od 147 kilometara.

Biciklističkim maratonom osam veličanstvenih: Mato Bubaš, Martin Bišćan, Pavo Tutenov, Mario Kovač, Josip Duvnjak, Tomislav Kolec, Matija Kolar i Dražen Buketa, a jednim dijelom im se pridružio i načelnik općine Sopje Berislav Androš, obilježili su Dan Virovitičko-podravske županije i oslobađanje vojarni u Virovitici i Slatini, kao i karaula na području županije iz ruku tzv. JNA 1991. godine, ali se i prisjetili svih poginulih hrvatskih vitezova koji su svoje živote položili na oltar domovine.

m IMG 4786 Custom

Maraton je startao u Voćinu, simbolu stradanja Hrvata u Domovinskom ratu na našoj županiji, gdje su sudionici prije kretanja na ovaj iznimno naporan i zahtjevan put odali počast voćinskoj žrtvi kod spomenika u središtu Voćina, zajedno sa načelnikom Općine Voćin Predragom Filićem te predsjednikom i potpredsjednikom UDVDR Ogranak Voćin Darkom Božičkovićem i Ivanom Đuzelom, koji su ih ispratili poželjevši im sreću na putu.

Put je bicikliste vodio preko Levinovca i Pčelića do Suhopolja gdje ih je dočekao načelnik Općine Suhopolje Siniša Horvat te zajedno s njima položio upaljene lampione uz spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima, a poslije kraće stanke krenuli su za Viroviticu. U Virovitici, kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim policajcima u Domovinskom ratu, biciklisti su dočekani od strane gradonačelnika Ivice Kirina, načelnika PU virovitičko-podravske Siniše Kneževića, Zvonka Kožnjaka i predsjednika virivitičke HVIDR-e Mirka Poljanca, te su zajedno položili upaljene lampione uz spomen-obilježje.

branitelji biciklo 7 1 Custom e1568620217962

Sljedeće odredište zaustavljanja bila je Špišić Bukovica gdje su dočekani od strane općinskog načelnika Hrvoja Milera, zatim Lukač, pa Gradina gdje ih je dočekao općinski načelnik Marko Ajček, a u Sopje su ušli zajedno općinskom načelnikom Berislavom Androšom. U Čađavici su, već vidno umorne ali i dalje ustrajne u svom naumu, bicikliste dočekali općinski načelnik Mirko Rončević i predsjednik Općinskog vijeća Josip Piskać. U svim središtima općina biciklisti i njihovi domaćini odali su počast uz spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima.

Nakon Čađavice, zaustavili su se u Slatini gdje su ih dočekali zamjenica slatinskog gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić i predsjednik slatinske HVIDR-e Ilija Nikolić, te su poslije odavanja počasti kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade ručali u Vatrogasnom domu fiš-paprikaš koji su im pripremili članovi UDVDR Slatina, pošto se u Slatini održavala tradicionalna Fišijada povodom oslobađanja slatinske vojarne i karaula u Noskovcima i Kapincima. U Novoj Bukovici maratonce je dočekao predsjednik KHBL PTSP Darko Metar. Na sljedećem odredištu, Mikleušu, dočekao ih je općinski načelnik Milan Dundović. Zaustavili su se i u Čačincima, da bi na krajnji cilj, ovog izuzetno zahtjevnog biciklističkog maratona, Orahovicu pristigli u kasnim poslijepodnevnim satima te, također, odali počast uz spomenik pokinulim hrvatskim braniteljima u središtu grada, a potom večerali.

m IMG 4657 Custom

– Zahvalio bih se svima koji su nam pomogli u organizaciji i provedbi ovog našeg pothvata, a naročito svojim prijateljima koji su izvezli ovaj biciklistički maraton. Kao mali znak pažnje, načelnicima općina koji su nas dočekali, uručio sam repliku pehara koji smo dobili na SŠNIDOR-u za osvojeno drugo mjesto u Vukovaru. Iako naporan, biciklistički maraton je prošao bez problema, jer se svaki od nas dobro pripremio, i zasigurno nam ovo nije posljednji – istaknuo je predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš.

Logistička potpora osmorici veličanstvenih bili su Nenad Križić i Dragutin Fišli.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli, N. Križić i M. Šolc)

[g-gallery gid=”550831″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content