Slatinska HVIDR-a započela ciklus terenskih nastava za učenike 7. i 8. razreda

Udruga HVIDR-a Slatina svake godine provodi projekt ”Istina o pobjednicima” u okviru kojega se provodi terenska nastava za učenike. Cilj ovog projekta je promicanje istine o Domovinskom ratu, te provođenjem konkretnih aktivnosti, povećanje razine znanja i informiranosti učenika sedmih razreda osnovnih škola o Domovinskom ratu na širem slatinskom području.

U ovogodišnjem ciklusu terenske nastave sudjelovat će učenici iz šest osnovnih škola: Josipa Kozarca i Eugena Kumičića iz Slatine, Davorin Trstenjak Čađavica, Vladimir Nazor Nova Bukovica, Osnovna škola Mikleuš i Osnovna škola Voćin.

Izrezak1 1

Prva u nizu terenskih nastava organizirana je u petak, 11. listopada, za učenike 7. razreda OŠ Mikleuš u pratnji razrednika Jurice Kraljika i ravnatelja škole Drage Kraljika, te OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica u pratnji razrednice Ivane Pandur. Učenici su tako posjetili Spomen sobu Domovinskog rata u Zavičajnom muzeju Slatina, potom su u pratnji svojih nastavnika i ravnatelja te predstavnika slatinske HVIDR-e Josipa Habla i marka markovića obišli bivšu crtu obrane grada Slatine i odali počast poginulim hrvatskim braniteljima na spomen obilježjima njihove pogibije. Posjetili i Voćin gdje im je o životu za vrijeme njegove okupacije govorio predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin Darko Božičković, a potom su saznali i nešto više o povijesti voćinske crkve PBDM u čiji je obilazak učenike poveo vlč. Ivan Ereiz.

Terenska nastava završila je odavanjem počasti svim poginulima u Domovinskom ratu ispred centralnog spomen obilježja na mjesnom groblju u Četekovcu. (www.icv.hr, adf; foto: mf i db)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content