ULOG JE VELIK Ovog vikenda čeka nas županijski derbi 3. HNL Sjever između orahovačkog Papuka i Virovitice

Orahovački Papuk u proteklom je kolu upisao prvu ovosezonsku pobjedu protiv Podravine iz Ludbrega, iako minimalnu, ali slatku. Pobjedom su osvojili peti ovosezonski bod, ali i dalje su na samom začelju. Isti broj bodova ima i Graničar iz Đurđevca.

U 10. kolu 3. HNL Sjever u Orahovicu stiže Virovitica, momčad koja je također ostvarila visoku pobjedu u proteklom kolu te prekinula seriju loših rezultata. Bit će ovo nogometna poslastica za, vjerujemo brojne gledatelje koji će doći na tribine orahovačkog “stadiona”.

Ulog je svakako ogroman. Orahovčanima su bodovi potrebni za bijeg sa začelja, a Virovitičanima za iskorak prema sredini tablice.

-Konačno smo proradili, što bi se reklo, vratili smo se u sedlo. Gledatelji su vidjeli jedan drugačiji, bolji Papuk u proteklom kolu, a takvu igru očekujem i ovog vikenda u županijskom derbiju protiv Virovitice. Da imamo problema nije tajna. Protiv utakmice s Podravinom nije bilo Mehmedija zbog smrtnog slučaja te još nekoliko ozlijeđenih igrača. Ranije nam je nedostajao Čavić zbog suspenzije. Žao mi je zbog navijača, koji na trenutke negoduju zbog nekih igrača koji su na klupi i ne dobivaju baš priliku, ali vjerujte mi, sigurno bi igrali da nisu ozlijeđeni. U igru ne mogu i ne smijem stavljati ozlijeđene igrače i takav smo stav zauzeli svi – rekao je u najavi utakmice domaći strateg Stjepan Mađarić.

S druge strane, strateg Virovitice Vjekoslav Vučeta ne može računati na Tomislava Blaževića zbog tri žuta kartona, ali svi preostali igrači na raspolaganju su mu za ovu utakmicu.

-Što reći, županijski derbi sam po sebi nosi puno uzbuđenja. Sjećam se takvih derbija još iz svojih igračkih dana. Uvijek su bili puni naboja i napetosti. Mi idemo dati svoj maksimum, odigrati najbolje što možemo, a onda se možemo nadati i pozitivnom rezultatu. Neće biti lako, momčad Papuka se konsolidirala, ali idemo se nadigravati i probat uzet sva tri boda – rekao je Vjekoslav Vučeta.

Utakmica na nogometnom igralištu u Orahovici igra se u subotu, 26. listopada s početkom u 15 sati.

(www.icv.hr, foto: ilustracija, M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content