Virovitičko-podravska županija ima certifikat Europske točke za darovite, a pokreću se još tri nova Centra izvrsnosti u Slatini i Virovitici

U veljači 2019. godine započeo je s radom Centar izvrsnosti u Virovitičko-podravskoj županiji sa sjedištem u Gimnaziji Petra Preradovića Virovitica, a unutar kojega su osnovani: Centar izvrsnosti za matematiku, Centar izvrsnosti za fiziku, Centar izvrsnosti za kemiju i Centar izvrsnosti za informatiku s robotikom.

Na svečanosti održanoj u Varaždinu, dodijeljeni su certifikati novim Europskim točkama za darovite (ETP, European Talent Point) te je tako dodijeljeno deset certifikata od kojih je jedan dodijeljen Virovitičko-podravskoj županiji pri čemu smo postali jedna od registriranih ETP u Hrvatskoj.

Temeljem pozitivnih iskustava i rezultata rada u osnovanim Centrima izvrsnosti, ove školske godine, Virovitičko-podravska županija je odlučila pokrenuti Centar izvrsnosti novih tehnologija sa sjedištem u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina. Istodobno će se Centar izvrsnosti u Gimnaziji Petra Preradovića Virovitica proširiti s Centrom izvrsnosti za povijest i Centrom izvrsnosti za medijsku pismenost.

androvic e1547070284889
Foto: K. Toplak

– Ovime samo nadograđujemo već započetu odličnu priču. I ovim projektom, pokazujemo kako Virovitičko-podravska županija brine i skrbi o svojim učenicima, ulažući u obrazovanje, jer ulaganje u obrazovanje nije samo ulaganje u razvoj društva već je to ulaganje u razvoj gospodarstva i bolje budućnosti svih nas – podcrtao je župan Igor Andrović.

Radionice bi trebale započeti s radom početkom studenoga 2019. godine, a pohađat će ih osamdesetak prijavljenih učenika osnovnih i srednjih škola. Virovitičko-podravska županija financirat će prijevoz učenika, prehranu učenika, naknade za predavače kao i opremu te materijale potrebne za rad i održavanje radionica. Od ove godine bit će uključeni i osnovnoškolci, točnije učenici osmih razreda osnovne škole kako bi kroz radionice imali i određenu pripremu za srednju školu i program obrazovanja koji će upisati u nastavku svojeg školovanja. (vpz.hr, mb)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content