FOTO Gradina jesenski prvak 2. ŽNL Zapad: Dino Milinović s dva zgoditka zablistao u domaćoj pobjedi protiv Turanovca

U jesenskom dijelu 2. županijske nogometne lige Zapad dvije najiskusnije momčadi Gradina i Turanovac borile su se za prvu poziciju. Do posljednjeg kola svaka momčad je napravila po jedan pogrešan korak na svom terenu. Turanovac je remizirao s Podgorjem 1:1, a Gradina je izgubila od milanovačkog Sokola 5:0.

U posljednjem kolu, u međusobnom srazu u Gradini donijeli su odluku o naslovu jesenskog prvaka. Odlučujuća utakmica privukla je velik broj ljubitelja nogometa, ne samo iz Gradine i Turanovca, već i iz susjednih naselja. Teško je bilo naći mjesto za parkiranje u okolici gradinskog nogometnog kompleksa.

IMG 0243 Custom e1573467858969

Nakon početnog ispitivanja snaga domaća momčad je imala tri izgledne prilike. Prvo je zaprijetio s desnog boka Dino Milinović, a zatim u dva navrata s lijevog Zvonimir Juhas. Gosti su stvorili dvije-tri poluprilke iz kojih nisu ozbiljnije ugrozili domaćeg vratara Sašu Horvata. Gostujuća igra je bila rastrgana brojnim prigovorima i nepotrebnom nervozom, za što su igrači Turanovca nagrađeni sa čak šest žutih kartona.

U 36. minuti dosuđen je slobodni udarac s desne strane iskosa za Gradinu na dvadesetak metara od gola. Dino Milinović je lukavim udarcem prevario živi zid i vratara Natanela Vidaka i doveo domaću momčad u prednost 1:0, s kojom se otišlo na odmor.

IMG 0207 Custom

Na početku nastavka u 49. minuti na 2:0 iz kaznenog udarca povećao je Zvonimir Juhas. Konačni rezultat postavio je najbolji domaći igrač Dino Milinović pogotkom u 67. minuti.

Ovom pobjedom Gradina je osvojila naslov jesenskog prvaka i može mirno na zimski odmor, dok se Turanovac mora pripremiti za proljetni nastavak, kako bi pokušao doći ponovno do liderske pozicije.

Gradina – Turanovac 3:0
Igrač utakmice: Dino Milinović

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”562496″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content