Predstavnici Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije sudjelovali na 32. Kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a

- PROMO -

U organizaciji Hrvatske obrtničke komore od 24. do 26. studenoga u hotelskom naselju “Solaris” kod Šibenika održan je 32. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika.

Kongres je okupio oko 500 sudionika iz svih krajeva Hrvatske, među kojima su bili i predstavnici Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije koje je predvodio potpredsjednik Komore i predsjednik njezinog Ceha ugostiteljskog obrta Hrvoje Šimunović.

Uz brojne predstavnike raznih institucija i udruga u radu Kongresa aktivno je sudjelovao i ministar turizma Gari Cappelli, koji je najavio daljnje pružanje snažne podrške ovom gospodarskom sektoru od strane njegovog ministarstva i Vlade RH. U zaključku koji je na završetku Kongresa iznio predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Joso Smolić traži se proširenje stope od 13 posto i na usluživanje napitaka, sokova, piva i vina, zatim pojednostavljenje procedure kod primanja stranih radnika te unapređenje strukovnog obrazovanja. Osim radnog dijela Kongres je kao što je to uobičajeno imao i informativno-zabavni dio, u kojem je organizirana gastro prezentacija “Hrvatska na tanjuru” i zabavna večer uz pjevačicu Maju Šuput.

Organizacijski odbor 32. Kongresa uručio je i godišnja cehovska priznanja zaslužnim obrtnicima iz svake županije. Ove godine za Virovitičko-podravsku županiju to priznanje dobila je Gordana Gebik, vlasnica ugostiteljskog obrta “Fran” i restorana “Graničar” iz Terezinog Polja.

(www.icv.hr, OK VPŽ)

Povezane vijesti

Skip to content