PRVA POBJEDA LAVICA Bodovi putuju iz “grada alke” u “grad šećera i klompi”, domaći trener “napao” Maju Kožnjak

Trebalo je proći osam kola 1. ženske rukometne lige da rukometašice 1234 Virovitice osvoje prve prvenstvene bodove.

Nakon pobjede u kup utakmici u Pitomači, virovitičke Lavice su nastavile s uspjesima. Pobijedile su na gostovanju u Sinju domaću ekipu 38:37. Od prve minute gošće su se postavile kao bolja ekipa i vodile su i tu svoju prednost povećavale te su na odmor otišle sa sigurnih 21:15.

IMG 0174 Custom

Na vratima je briljirala Marija Devald s 11 obrana, a u napadu je uz Tamaru Hudoletnjak odlično odigrala Nika Deskar. Na samom početku drugog dijela Virovitičanke su imale najveću prednost na utakmici 22:15. Nakon nekoliko minuta igre Lavice su malo posustale i domaće dolaze na zaostatak od samo dva pogotka (24:22). Gošće se ponovno bude i u 49. minuti vode +6. U posljednjih šest minuta utakmice Sinjanke idu na sve ili ništa. Koriste nekoliko gostujućih pogrešaka i dolaze na samo zgoditak zaostatka, ali više od toga Lavice, koje su ovog puta u potpunosti opravdale svoje ime, ne dozvoljavaju.

IMG 0180 Custom e1573381373894

Bodovi koje su domaćini već prije utakmice upisali na svoj konto putuju iz “grada alke” u “grad šećera i klompi”.

Rukometašice 1234 Virovitice ovim su pokazale da se na njih mora ozbiljno računati u nastavku natjecanja. U iduća dva tjedna imaju dovoljno vremena za pripremu, kako bi nastavile sa osvajanjem bodova. U drugom dijelu igru su nosile Maja Kožnjak, Tena Mioč Cabadaj, Nika Deskar i Tamara Hudoletnjak.

IMG 0182 Custom

Utakmica je obilježena i ružnim incidentom, ničim izazvanim verbalnim napadom domaćeg trenera na gostujuću igračicu Maju Kožnjak, što je Maja stoički podnijela. Napad je bio sigurno izazvan neočekivanim razvojem događaja na parketu za domaću ekipu. Osim te ružne slike, domaćini su bili izuzetno fer i korektni prema gošćama.

IMG 0176 Custom

1234 Virovitica: Marija Devald (12+0), Ivana Kirin 3, Iva Biuk, Maja Kožnjak 4, Lukrecia Veršec 1, Lea Zupčić 1, Helena Lukačević, Tamara Hudoletnjak 12 (3), Marija Medved, Ana Blažev 3, Elena Bardić, Nika Deskar 9, Laura Oršulić, Andrijana Miklić i Tena Mioč Cabadaj 9. Trener: Vladimir Gašparac.

Sedmerci: 3 (3)

Isključenja: 8 minuta (Kirin 4 minute; Kožnjak i Veršec po dvije minute).

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content