U Slatini u ponedjeljak, 11. studenog glazbeno-edukativna priredba “Budi čovjek” protiv nasilja među mladima

Grad Slatina, u suradnji s Policijskom upravom Virovitičko-podravske županije, Pučkim otvorenim učilištem Slatina i slatinskim osnovnim i srednjim školama organizira glazbeno-edukativnu priredbu protiv nasilja među mladima pod nazivom “Budi čovjek”, s ciljem podizanja praga tolerancije među mladima. Priredbu priprema i izvodi Društvo Zvuk svjetlosti iz Zagreba.

Priredba će se održati u ponedjeljak, 11. studenoga, u kino-dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina s početkom u 12 sati, a na nju su pozvani učenici 8. razreda osnovnih škola, kao i učenici 1. razreda srednjih škola, te svi ostali zainteresirani mladi.

Do sada je Društvo “Zvuk svjetlosti” u svojih deset godina postojanja organiziralo i iniciralo brojne priredbe diljem Hrvatske na kojima je sudjelovalo više od 50.000 djece i mladih, a jedna od priredbi je bio i talent show “Talentom protiv nasilja”. Ova priredba je osmišljena kako bi se dala nova prilika mladima koji imaju problem s delikvencijom. Ponekad neprimjereno nazivan “Popravni Dom” zapravo je mjesto u kojemu djeca i mladi pokušavaju pronaći ispravan novi put kroz život uz potporu odgajatelja i stručnog osoblja Doma.

Među njima su i odgajatelji koji su nagovorili mladića, heroja ove priče, Edvarda Abazija da se prijavi na talent show, na kojemu je na kraju i pobijedio. Edvard je sada okrenut leđima nekim starim izborima, ponosno korača pravilnim putevima te je savršen primjer za mlade koji se tek pronalaze.

Edi je uključen u priredbu “Budi čovjek” u svojstvu naratora koji opisuje svoj život prije i u Domu te time ukazuje djeci i mladima na ozbiljnost i posljedice nasilja i patološkog devijantnog ponašanja. Priredba se sastoji od uvodnog dijela u kojemu se učenici upoznaju s radom Društva, kome se obratiti ili prijaviti nasilje te zatim slijedi Edi i njegovo izlaganje, a na kraju slijedi glazbeni dio grupe Adastra i Edija. (www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content