PROSINAC U GRADU U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica posjetitelji učili o neurofeedbacku

U sklopu ovogodišnjeg programa Prosinac u gradu, danas (ponedjeljak) je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica održano predavanje „Neurofeedback – zabavan mentalni trening za djecu“ u organizaciji Udruge za Down sindrom VPŽ.

Ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Višnja Romaj te predsjednica Udruge za Down sindrom VPŽ Sandra Matošina Borbaš su, nakon uvodnih riječi te pozdravljanja okupljenih, riječ predale samoj predavačici, mag. psyh. Josipi Bosak.

20191202 173102 Custom

Kroz prezentaciju, J. Bosak je okupljene provela kroz najčešća stanja i poremećaje s kojima se susreće kod djece te objasnila što to zapravo i je neurofeedback te čemu služi. Neurofeeback trening, odnosno neinvazivna metoda s kojom se postepeno utječe na poboljšanje funkcije mozga, trening je u trajanju između 30 i 45 minuta kojim se preko elektroda na neurofeedback uređaju detektiraju moždani valovi koji se u realnom vremenu očitavaju i obrađuju na računalu. Povratna informacija se predstavlja putem promjene u zvuku i slici na videozapisu, to jest simulaciji koja nalikuje igrici. Na taj način se počinju proizvoditi željeni moždani valovi, a potiskuju neželjeni. Zainteresirani su nakon predavanja i sami mogli doživjeti ovu zanimljivu metodu. (www.icv.hr, ea)

[g-gallery gid=”566238″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content