Školski medni dan u OŠ August Cesarec Špišić Bukovica: Prvašići dobili med i edukativnu slikovnicu

U povodu obilježavanja Dana sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, drugu godinu za redom diljem Republike Hrvatske u osnovnim školama, na današnji je dan, 9. prosinca, obilježen Školski medni dan.

U obilježavanju su sudjelovale i škole s područja Virovitičko-podravske županije te je tim povodom u Osnovnoj školi „August Cesarec“ u Špišić Bukovici, u suradnji Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu i Županije, održana edukativna radionica uz prezentaciju „Priče s cvjetne livade“.

IMG 20191209 095520
Foto: OŠ A. Cesarec

Svi učenici prvih razreda dobili su paketiće s Medom hrvatskih pčelinjaka u nacionalnoj staklenci i edukativnom slikovnicom „Pčelica Jelica i Medo Edo“. Prvašićima je paketiće podijelila pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac. Samu akciju pokrenuo je bivši župan Tomislav Tolušić, a ciljevi Programa školskog mednog dana su promocija hrvatskih pčelinjaka, povećanje unosa meda u prehrani djece, podizanje razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima meda, kao i educiranje učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.

IMG 20191209 095654
Foto: OŠ A. Cesarec

O važnosti pčelica učenicima je govorila učiteljica prvoga razreda matične škole, Dubravka Bedeković, a o pčelarstvu i medu, djeci je održao predavanje pčelar iz Špišić Bukovice, Tomislav Lelek, koji je jedan od medara s područja Virovitičko-podravske županije čiji se med podijeli učenicima prvih razreda na ovome području. Na kraju su učenici isprobavali razne vrste meda te se zasladili medenjacima. (OŠ A. Cesarec)

[g-gallery gid=”568028″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content