Najbolji seniorski sportaš grada Virovitice u 2019. godini je rukometaš Luka Moslavac: Spreman sam za nove izazove u Premijer ligi

Iako je kod rukometa, kao i kod svakog ekipnog sporta naglasak stavljen na kolektiv bez kojeg nema rezultata, svaka ekipa posjeduje jednog pojedinca koji se zbog svojih dobrih poteza i igara izdvaja od drugih. S dugogodišnjim igračem Rukometnog kluba Viro-Virovitica te osvajačem nagrade za najboljeg seniorskog sportaša grada, Lukom Moslavcem, razgovarali smo o njegovim počecima, planovima i željama.

POČETAK ŠKOLOVANJA OZNAČIO JE I POČETAK BAVLJENJA SPORTOM

Najbolje vrijeme za početak bavljenja sportom zasigurno je prijelazno razdoblje između dječačke, bezbrižne igre, te polaganog odrastanja i prihvaćanja svojih prvih obaveza- školovanja. Period je to u kojem se u još većoj mjeri nastavlja naš mentalni i fizički razvoj i u kojem se polako počinjemo oblikovati kao osobe.

-U prvom razredu osnovne škole započeo sam sa paralelnim treniranjem rukometa i nogometa. Kroz neko vrijeme treninzi su se počeli preklapati te sam morao odabrati samo jedan sport, a odlučio sam se za rukomet – govori nam Luka.

Kako ističe, najljepše je bilo druženje i sklapanje novih prijateljstava. Preko različitih natjecanja koje su odigrali u Hrvatskoj, ali i van naše zemlje, uspjeli su puno toga vidjeti i doživjeti. O kakvoj se ekipi tada radilo govore njihovi uspjesi i brojni osvojeni turniri u tom periodu. Među osvojenim turnirima zasigurno valja izdvojiti naslove u slovačkom Prešovu, srpskom Hrtkovcu pod vodstvom trenera Darka Grdića te osvajanje drugog mjesta na državnom prvenstvu u Metkoviću, kada im je trener bio Željko Poljak.

Tijekom godina odrastanja, treniranja i nastupanja za Rukometni klub Viro-Virovitica, Luka se prometnuo u jednog od glavnih igrača ekipe. Njegove igre nisu ostale nezapažene od strane izbornika mlađih reprezentativnih uzrasta te je nekoliko puta bio pozivan na okupljanje kadetske i juniorske reprezentacije. Posljednjih godina bio je jedan od predvodnika Virovitice, te je zajedno sa svojim suigračima osigurao povratak naše ekipe u prvoligaško društvo. Sredinom prošle godine odlučio se za iskorak, te se priključio jednoj od najboljih ekipa Premijer lige – Rukometnom klubu Poreč.

PRELASKOM U PREMIJERLIGAŠKO DRUŠTVO I EKIPU POREČA ZAPOČELO JE NOVO RAZDOBLJE LUKINE KARIJERE

-Prošla je prva polusezona i moram priznati da sam jako zadovoljan. Svi su ovdje, od ekipe preko trenera stvarno odlični i osjećam se prihvaćeno te imam samo riječi hvale za njih.

Kako priznaje, liga u kojoj se trenutno natječe izuzetno je zahtjevna, ekipe su podjednake te se u svakoj utakmici mora dati svoj maksimum kako bi se došlo do bodova. Cilj koji su si postavili za ovu sezonu je završiti natjecanje među prve četiri ekipe što bi im donijelo nastup u Ligi za prvaka.
S obzirom na intenzitet koji traži svaka pojedina utakmica na ovoj razini, treninzi se odrađuju svakodnevno.

-Tri puta tjedno imamo jutarnje treninge koji se najčešće održavaju u teretani. Nakon toga poslijepodne odrađujemo normalni, ekipni trening, a ponekad imamo i individualne treninge u dvorani.

Uz to što je izuzetan sportaš, Luka je završio i preddiplomski studij te kako kaže jedina trenutna obaveza je ona prema rukometu, te se samim time može u potpunosti posvetiti treniranju i fokusirati se na ciljeve koje u budućnosti želi ostvariti.

PREKO PREMIJER LIGE DO REPREZENTACIJE I NASTUPA ZA NAJJAČE SVIJETSKE KLUBOVE

Budući da je tijekom svoje dosadašnje karijere bio pozivan i u mlađe reprezentativne uzraste, jedna od želja zasigurno mu je i nastupanje za seniorsku reprezentaciju. Svjestan je da je pred njim još puno mukotrpnog rada, treniranja i odricanja kako bi ostvario svoj cilj. Kako ističe, na njemu je samo da svakodnevno trenira, napreduje te se nada kako će se sav taj trud jednog dana i isplatiti. Uz reprezentativnu karijeru, u budućnosti bi se volio okušati i u jednoj od najjačih liga svijeta.

-Što se tiče budućnosti u rukometu, trenutnih planova nemam. Ovo mi je tek prva sezona u Premijer ligi i Poreču za kojeg sam ugovorno vezan i ovdje sam zadovoljan, međutim, svakako bih se volio okušati u nekoj od inozemnih liga.

OSVAJAČ NAGRADE ZA NAJBOLJEG SPORTAŠA GRADA U 2019. GODINI

Drugu godinu za redom Luka je dobio priznanje od strane grada za najboljeg seniorskog sportaša. Kako i sam kaže, nagrada koju je osvojio u njemu budi poticaj za daljnji rad, da trenira još jače te da bude još bolji.

-Ova nagrada za najboljeg sportaša grada Virovitice mi jako puno znači i ovim putem bih se želio zahvaliti svima od obitelji, trenera pa do same ekipe bez koje to ne bi bilo moguće – zaključio je Luka.

(www.icv.hr, mr, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content