U župnoj crkvi u Milanovcu u subotu, 1. veljače počinje devetnica u čast blaženog Alojzija Stepinca

Približava se blagdan blaženog Alojzija Stepinca. U virovitičkoj istoimenoj župi žele se dostojno pripremiti za Stepinčevo. U subotu, 1. veljače, u župnoj crkvi u Milanovcu započinje devetnica u čast zaštitnika župe – blaženog Alojzija Stepinca.

Kroz svih devet dana svete mise su u 18,30 u župnoj crkvi u Milanovcu. Pobožnost započinje u 17,45 molitvom Gospine krunice i litanijama u čast blaženom Alojziju Stepincu. Posljednja tri dana devetnice (TRODNEVICA) svete mise i pobožnost predvodit će svećenici gosti. U petak, 7.veljače, pobožnost križnog puta i svetu misu predvodit će prečasni Drago Marković, kancelar Đakovačko-osječke nadbiskupije; u subotu, 8. veljače, svetu misu i euharistijsko klanjanje predvodit će velečasni Mario Brkić, župnik župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Sarvašu; u nedjelju, 9. veljače svetu misu u 18,30 sati predvodi velečasni Ivica Bošnjak, župnik župe sv. Kuzme i Damjana u Kuzmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Na sam blagdan Stepinčeva, 10. veljače, bit će dvije svete mise. Prijepodne u 10 sati svetu misu predvodi domaći župnik velečasni Josip Homjak, a svečano euharistijsko slavlje u 18,30 predvodit će velečasni Dragan Hrgić, župnik župe sv. Josipa u Slatini. Kroz sve dane bit će prilika za svetu ispovijed.

(www.icv.hr, mš)