RUKOMETNE LIGE Slatinčani u derbiju sezone s drugom momčadi našičkog NEXE-a, Pitomačanke dočekuju osječku Olimpiju

U 14. kolu 2. lige Sjever za rukometašice, Pitomačanke su nakon dva početna poraza došle do pobjede. Ekipa je pobijedila u Batrini Brod iz Slavonskog Broda 31:30. U subotu, 29. veljače u 17 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači rukometašice Pitomače u 15. kolu dočekuju osječku Olimpiju. Ekipa Olimpije se trenutno nalazi na drugom mjestu na tablici s 22 boda, dok je Pitomača na četvrtom mjestu sakupila 19 bodova. U osječkom sastavu igra nekoliko igračica s prvoligaškom reputacijom, stoga će se Pitomačanke morati dobro potruditi da dođu do novih bodova.

SLATINČANI, AKO POBIJEDE, MOGU RAZMIŠLJATI O NASLOVU PRVAKA

Vodeća momčad 2. muške lige Istok Slatina gostovala je proteklog vikenda u Valpovu, gdje je pobijedila domaću Valpovku 27:21. Slatinčani su bili u prednosti od prve minute i došli do još jedne pobjede. U subotu, 29. veljače u 19.30 sati na svom terenu u sportskoj dvorani Srednje škole Marka Marulića rukometaši Slatine igraju derbi prvenstva s drugom momčadi SEHA ligaša, našičkog NEXE-a. Slatinčani su prvi s 20 bodova, dok se mladi Našičani nalaze na drugoj poziciji s bodom manje. Prošle jeseni Slatina je u Našicama imala i osam pogodaka prednosti, ali je na kraju spašavala bod. U slučaju pobjede, u Slatini bi se moglo razmišljati o naslovu prvaka.

Rukometaši Orahovice su u 16. kolu 3. lige Istok na svom terenu pobijedili Tenju 34:27. S nova dva boda Orahovčani su drugi s 25 bodova, pet manje od vodećih Petrijevaca. U idućem kolu rukometaši Orahovice u nedjelju, 1. ožujka u 16 sati gostuju u Vinkovcima, gdje igraju s drugom momčadi premijerligaša Spačve.

Ovog vikenda šestim kolom počinje drugi dio natjecanja u 3. ligi Sjever za rukometašice. Druga ekipa 1234 Virovitice u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić u subotu u 16 sati dočekuje Radnik iz Križevaca. Trenerski dvojac Maja Grdić i Vladimir Gašparac će izvesti kombiniranu ekipu, koja bi trebala sigurno doći do bodova.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content