FOTO U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica održana prezentacija o dostupnim mjerama aktivne politike zapošljavanja

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica danas (četvrtak) je u organizaciji Udruge S.O.S. Virovitica te u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Virovitica održana prezentacija o dostupnim mjerama aktivne politike zapošljavanja.

Prezentacija je organizirana u sklopu projekta “Tražite posao? Dobrodošli u klub” financiranom iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III”. Nositelj projekta je Udruga S.O.S. Virovitica, a partneri Grad Virovitica, Općina Špišić Bukovica i Općina Pitomača.

IMG 2364

U sklopu projekta, koji traje već godinu dana, radi se na jačanju osobnih kompetencija mladih nezaposlenih osoba, tražitelja posla s područja grada Virovitice i općina Špišić Bukovice i Pitomače. Kroz edukacije i job clubove cilj je dobiti konkretna znanja i vještine potrebne za uspješniji pronalazak zaposlenja, koja će primjenjivati prilikom svake prijave na natječaj za posao, kako za vrijeme trajanja projekta, tako i nakon.

-Jedna od aktivnosti u sklopu tog projekta je i ova današnja prezentacija mjera aktivne politike zapošljavanja. Prošli mjesec održali smo zadnji ciklus edukacija za mlade nezaposlene osobe, gdje smo ih zapravo osposobili za pisanje životopisa, komunikacijske vještine i prezentacije poslodavcu i odlučili smo se za ovu prezentaciju kao logičan slijed događaja, da bi mladi znali, uz to sve što su naučili kod nas, što sve tražiti od Zavoda i koje pogodnosti tamo mogu dobiti – rekla je Snježana Paripović Gut iz Udruge S.O.S. Virovitica.

IMG 2359

Projekt je s provedbom započeo krajem ožujka 2019. godine, a dosad su održana dva ciklusa edukacija za mlade nezaposlene osobe u Virovitici te općini Špišić Bukovica, a u petak, 6. ožujka prezentacija će biti održana u prostorijama Općine Pitomača. Odaziv je i više nego dobar.

-Naše mjere poticanja zapošljavanja jesu uglavnom usmjerene na mlade. Za njih postoji čitav spektar mjera u koje se mogu uključiti, krenuvši od samih potpora za zapošljavanje gdje poslodavcu financiramo 50 posto bruto plaće, a ako je riječ o osobi s invaliditetom, u tom slučaju se financira 75 posto. Uz te normalne potpore, postoje još mjera obrazovanja nezaposlenih mladih osoba te mjera osposobljavanja na radnom mjestu. Isto tako, sve naše nezaposlene osobe koje žele krenuti u vlastiti biznis i pokrenuti posao mogu aplicirati na mjeru samozapošljavanja, a tu su još i javni radovi te stalni sezonci – dodala je Danijela Lukač, rukovoditeljica Odsjeka aktivne politike zapošljavanja HZZ-a – Područnog ureda Virovitica te naglasila kako se nezaposlenost u protekloj godini uvelike smanjila zahvaljujući već spomenutim mjerama.

IMG 2371

Sljedeći ciklusi bit će organizirani kroz aktivnosti Job clubova, na način da mlade nezaposlene osobe mogu doći u prostorije Udruge u Virovitici ili u prostorije Općina Špišić Bukovica i Pitomača te potražiti individualnu pomoć kod pisanja zamolbi, životopisa ili pretraživanja natječaja.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”583458″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content