Jozo Šramek novi predsjednik Udruge hrvatskih veterana 2. bojne 132. brigade

U Domu kulture u Zdencima održana je izvještajno-izborna skupština Udruge hrvatskih veterana 2. bojne 132.brigade Orahovica. Riječ je o najmlađoj braniteljskoj udruzi u gradu koja je osnovana prije sedam mjeseci, ali u tom kratkom periodu odradila velik posao u okupljanju branitelja 2. bojne, hrabrih hrvatskih vitezova koji su oslobodili prvo okupirano područje u RH, ono potpapučko, za vrijeme Domovinskog rata. Predsjednik Mato Barukčić detaljno je opisao svaki segment rada u proteklih sedam mjeseci istaknuvši.

-Ideja o osnivanju naše udruge datira još iz davne 1993. godine kada je pri Zapovjedništvu 2. bojne 132. brigade s radom započeo inicijativni odbor te je prikupljeno jako puno pristupnica budućih članova, a li eto tek smo prošle godine se uspjeli konačno sastati i osnovati udrugu koja je po svima nama nužna i potrebna kako bi čuvali istinu o postrojbi koja se zlatnim slovima upisala u povijest države Hrvatske. Kratko radimo, ali učinili smo dosta, koliko smo mogli i siguran sam da pravi rezultat rada ove udruge tek dolazi – rekao je predsjednik Barukčić. Nakon usvajanja izvješća i prihvaćanja planova, održan je izborni dio.

Skupština 2. bojna 132.brigade

-Budući da u naredno vrijeme pretežno neću biti na ovom području, dajem svoj mandat na raspolaganje. Upravni odbor udruge na svom je posljednjem sastanku obavio razgovore s nekoliko članova koji bi mogli preuzeti ulogu predsjednika i donijeli smo odluku da naš prijedlog bude Jozo Šramek – rekao je predsjednik Barukčić,a prijedlog je jednoglasno usvojen pa je tako Jozo Šramek postao novim predsjednikom ove udruge.

-Hvala na ukazanom povjerenju i mogu reći da je velika čast biti na čelu ove udruge. Nastojat ću nastaviti uspješnim koracima svog prethodnika Mate Barukčića, činiti sve kako bi zajedno sa svojim suborcima čuvao istinu o Domovinskom ratu, uspomenu na naše poginule prijatelje, a posebno raditi u cilju kako se uloga ove povijesne postrojbe nikada ne bi zaboravila. – rekao je novi predsjednik Jozo Šramek

Skupština 2. bojna 132.brigade

Isto tako, Skupština je na osobnu zamolbu razriješila Darka Krsnika s mjesta člana Upravnog odbora, a na njegovo mjesto izabrala Matu Barukčića. Skupštinu i rad udruge pozdravili su zamjenik župana VPŽ Darko Žužak, načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić, predstavnik Grada Orahovice Milan Babac, predsjednik UDVDR VPŽ Josip Nemec te u ime Koordinacije udruge proisteklih iz Domovinskog rata Orahovica Damir Vratković, a nazočan je bio i načelnik općine Čačinci Mirko Mališ. (www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content