Krediti uz kamatu od „nula posto“: Raspisan Javni poziv svim poslovnim subjektima privatnog sektora koji ulažu na području VPŽ za sudjelovanje u programu “Poduzetništvo mladih, žena i početnika”

Na temelju točke II. Zaključka o sudjelovanju Virovitičko-podravske županije u programu “Poduzetništvo mladih, žena i početnika” Hrvatske banke za obnovu i razvitak, donesenog na 12. sjednici Županijske skupštine održanoj 12. prosinca 2019. godine, a nakon što je s istom, ugovor potpisao virovitičko-podravski župan Igor Andrović, Virovitičko-podravska županija raspisala je Javni poziv svim poslovnim subjektima privatnog sektora koji ulažu na području Županije za iskaz interesa za sudjelovanje u programu “Poduzetništvo mladih, žena i početnika”.

Stoga, Virovitičko-podravska županija poziva sva trgovačka društva, obrte, fizičke osobe koje samostalno obavljaju djelatnost, obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), zadruge i ustanove koje ulažu na području Županije neovisno o sjedištu, odnosno prebivalištu, kao prihvatljive korisnike kredita u sklopu programa “Poduzetništvo mladih, žena i početnika”.
S ciljem poticanja poduzetništva na području Županije, kreditna sredstva za korisnike kredita osigurat će HBOR izravno ili posredstvom poslovnih banaka, a sredstva subvencije kamate korisnicima kredita će osigurati Županija.

Županija će za navedene kredite subvencionirati kamatnu stopu u visini od 2,00 postotna poena godišnje, fiksno, za cijelo vrijeme trajanja kredita (razdoblje korištenja, počeka i otplate) a koja sredstva su planirana u Proračunu Županije za 2020. godinu, sve do iskorištenja potencijala za subvenciju kamatne stope do iznosa od 200.000,00 kuna s mogućnošću povećanja iznosa ovisno o raspoloživim sredstvima u Proračunu. Više o tome možete pronaći OVDJE (vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content