U Industrijsko-obrtničkoj školi Virovitica održano Međužupanijsko natjecanje u cvjećarstvu

Danas (četvrtak) je u Industrijsko – obrtničkoj školi Virovitica održano Međužupanijsko natjecanje učenika u disciplini cvjećarstvo. Iako je natjecanju prvotno trebalo pristupiti pet natjecatelja, spletom okolnosti u Viroviticu su doputovale samo dvije škole. Uz domaćina, na natjecanju su nastupili predstavnici škole iz Vinkovaca i Marčana. Međužupanijsko natjecanje nakon kratkog uvodnog govora svečano je otvorio ravnatelj Industrijsko – obrtničke škole Vladimir Reider.

IMG 3888 scaled

Tema današnjeg natjecanja bila je ”Djeca cvijeća”. Prema modulu, tijekom 180 minuta bilo je potrebno što bolje odgovoriti na zadanu temu i dekorirati kišobran koji je poslužio kao objekt, a završni rad trebalo je prezentirati kao funkcionalan. Osim tehnike rada, boje, ideja, kompozicije i procesa rada, u ukupnu ocjenu ulazila je i prezentacija od strane natjecatelja.

IMG 3887 scaled

U ugodnoj atmosferi najbolje se snašla predstavnica Srednje škole ”Arboretum Opeka” Kristina Žuna, čiji je rad od strane povjerenstva osvojio 89 bodova. Drugoplasirani je završio Patrik Cvetković iz Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci sa samo 2 boda manje, dok je treće mjesto ostvarila Monika Tkalčec iz Industrijsko – obrtničke škole sa 82 boda.

IMG 3876 scaled

Dodajmo još kako su troje najboljeplasiranih izborili nastup na državnom natjecanju.

(www.icv.hr, mr, foto: M.Rajnović)

[g-gallery gid=”584555″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content