FOTO Radovi na dječjem vrtiću u Čađavici teku po planu, završetak početkom rujna

blank

Svečanim polaganjem temeljnog kamena 6. svibnja prošle godine započeli su radovi na dječjem vrtiću u Čađavici.

Vrijednost projekta iznosi 6,9 milijuna kuna, a radove izvodi tvrtka Cestogradnja d.o.o. Slatina, dok radove nadzire Standing d.o.o. Virovitica. Projekt izgradnje dječjeg vrtića izradila je Razvojna agencija VIDRA, a cjelokupna financijska sredstva za izgradnju povučena su iz sredstava Europske unije, odnosno Ministarstva poljoprivrede kroz mjeru ruralnog razvoja.

Radove na budućem dječjem vrtiću u Čađavici, koji bi trebali biti završeni početkom rujna, obišli smo sa općinskim načelnikom Mirkom Rončevićem.

– Radovi na dječjem vrtiću teku kako smo i planirali, bez obzira na trenutnu situaciju koja nas je zadesila, a tiče se epidemije koronavirusa i mjera koje moramo poštivati. Izvođači poslove obavljaju u fazama, tako da na gradilištu u istom trenutku nema više od tri-četiri radnika. Trenutno se u unutrašnjosti vrše radovi na stavljanju glazure, a na koju će poslije ići određene podloge, odnosno parket i keramičke pločice. Također, završeni su radovi postavljenja stolarije i dijela instalacija, završene su pregradne stijene te je sve iznutra ožbukano. Planiramo da bi sredinom svibnja počeli s radovima na fasadi vanjskog dijela vrtića i uređenja okoliša. Što se tiče završetka radova i samog početka rada vrtića, mi bi htjeli da to bude s prvim danom nove školske godine nakon izvršenog tehničkog pregleda, naravno ako ne bude nekih komplikacija u vezi sa situacijom epidemije koronavirusa – rekao je pri obilasku radova načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević.

(www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”587149″]