Na područje VPŽ za Uskrs iz inozemstva stigle 102 osobe: Troje se vratilo u Njemačku, jedan kršio mjeru samoizolacije

Prema riječima Marija Župana, voditelja službe policije PU virovitičko-podravske, u vrijeme uskrsnih blagdana na područje Virovitičko-podravske županije 102 osobe su došle iz inozemstva.

– Djelatnici policije su, zbog kontrole samoizolacije, obišli sve njih. Troje koji su imali potvrde svojih poslodavaca za povratak na posao su se vratili u Njemačku, a ostali su i nadaje u 14-dnevnoj samoizolaciji. Od svih njih, tek je jedna osoba kršila mjeru samoizolacije te je prijavljen državnom inspektoratu. Ovim putem zahvaljujem svima onima koji su poštivali sigurnosne i epidemiološke upute. Koliko znamo, svi oni koji su i nadalje u samoizolaciji, nemaju nikakve zdravstvene tegobe – naglasio je Mario Župan.

Inače, u granicama Virovitičko-podravske županije djelatnici policije su na 110 povremenih punktova kontrolirali sudionike u prometu. Kontrolu je prošlo 902 vozila u kojima je bilo 1.192 osobe. Tom prilikom je njih 56 zatečeno bez potrebnih propusnica, dok je jedna osoba kršila mjeru samoizolacije.

– Zahvaljujem se stanovnicima Virovitičko-podravske županije, jer, osim rijetkih kršenja, ogromna većina se držala postavljenih mjera, a to je jedan od najvažnijih razloga zašto naša županije već 16 dana nema novooboljelih od bolesti COVID 19 – zaključio je Mario Župan. (vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content