VIROVITIČKO GRADSKO VIJEĆE Elektronskim putem vijećnici usvojili sve mjere za pomoć gospodarstvu i građanima

Danas (petak) je održana 29. sjednica Gradskog vijeća grada Virovitice. Vijećnici su o važnim točkama vezanima uz pomoć gospodarstvu, građanima i rezanju troškova iz proračuna odlučivali elektronskim putem, točnije putem e-pošte.

Virovitica je tako postala jedan od dvadesetak gradova u Hrvatskoj koji su u vrijeme borbe protiv koronavirusa i po naputku Ministarstva uprave, sjednicu održali na ovaj način.

Na sjednici su usvojene sve mjere pomoći gospodarstvu i građanima pogođenima posljedicama pandemije, vrijedne pet milijuna kuna. Naglasila je to Lahorka Weiss, predsjednica Gradskog vijeća, na konferenciji za medije, nakon netom održane sjednice. Prihvaćeno je i rezanje svih onih troškova iz gradskog proračuna koji nisu neophodni.

UBLAŽIITI VRIJEME KRIZE

-Na sjednici je sudjelovalo ukupno 17 vijećnika. Naši vijećnici su podržali sve mjere koje se odnose na smanjivanje komunalnih naknada građanima i poduzetnicima i druge mjere, a sve kako bi ublažili ovo krizno vrijeme.

Kod izglasavanja posljednje točke, vezane uz II. izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Virovitice, a koje se vežu uz odluku i projekt izgradnje brze ceste, vijećnici nisu bili složni, pa je dio oporbenih vijećnika bio suzdržan, dok je dio glasovao protiv – istaknula je na konferenciji za novinare L. Weiss.

Mjere su donesene na rok od tri mjeseca i trebale bi pomoći gospodarstvu, poduzetništvu, građanima. Vijećnici su podržali i odluke o ukidanju svojih naknada u Gradskom vijeću, kao i predsjednici Vijeća, a kako bi, kaže L. Weiss, simboličnim doprinosom pomogli u ublažavanju manjka sredstava koji će se vrlo vjerojatno javiti u narednom periodu u gradskom proračunu.

Oni se očekuju zbog manjka prihoda vezanih uz komunalnu naknadu i druge obveze kojih su od 1. travnja privremeno ili potpuno oslobođeni poslovni subjekti koji najviše trpe zbog nastale krize. (www.icv.hr, mlo)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content