ZA PAMETNE TELEFONE Googleova aplikacija napokon će dobiti tamni način rada

Googleova aplikacija za pametne telefone dobit će tamni način rada koji će korisnici operativnih sustava Android i iOS moći uključiti do kraja ovog tjedna – prenosi tportal.hr

Po instaliranju softverske nadogradnje aplikacija će automatski koristiti temu postavljenu u vašem operativnom sustavu ako koristite Android ili iOS 13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Prvim će korisnicima tamni način rada biti dostupan već od danas, do svih nas trebala bi stići kasnije tijekom ovog tjedna.

Poželite li ju ručno uključiti ili isključiti, to ćete moći učiniti u postavkama Googleove aplikacije. Za korisnike starijih izdanja operativnih sustava to će biti obvezno.

Ako je tamni način rada dostupan za vaš uređaj moguće je kako će se u dnu vašeg zaslona pojaviti skočni prozor koji će vas obavijestiti o tome i pitati želite li uključiti tu značajku.

Uvođenje tamnog načina rada u sve Googleove aplikacije išlo je dosta sporo zadnjih godinu dana. Dodan je za Gmail, Google Calendar i Google Fit u izdanju za Android, kao i za pojedine korisnike Appleovog operativnog sustava, ali aplikacija Google Maps ga još nema.

I Android i iOS dobili su sistemsku podršku za tamni način rada tijekom prošle godine.

(tportal.hr)