DVOJICA MLADIH NOGOMETAŠA VIROVITICE PRIMJER UPORNOSTI Rok i Dorian nisu propustili niti jedan trening

Brojni profesionalni, ali i amaterski nogometaši za vrijeme proteklih mjeseci izolacije zbog koronavirusa održavali su formu individualnim treninzima. To se u amaterskom sportu pretežno odnosi na mlađe igrače koji nisu mogli mirovati u zatvorenom prostoru. Dio njih nije radio sam, već u paru s najboljim prijateljima. Takav slučaj bio je i u Virovitici.

Na terenima Sportskog centra Vegeška i susjednim prostorima nekadašnje virovitičke vojarne svakodnevno se moglo susresti niz rekreativaca, bivših, ali i sadašnjih sportaša koji su održavali svoju formu. Dva mladića su bez izuzetka, bilo sunce, kiša ili vjetar, svakodnevno vježbali. Riječ je o dvojici odličnih igrača nogometnog trećeligaša Virovitice. To su, možemo reći, već standardni seniorski prvotimci Rok Horaček i Dorian Mikičić. Obojica su prve nogometne korake u klubovima napravili sa sedam godina. Kažu da su odlični prijatelji sa svima u ekipi, ali da su se njih dvojica nekako najlakše dogovorili za zajedničko treniranje.

IMG 4199 Custom

U VIROVITICU ZBOG ŠKOLE

Rok je iz rodnog Gata kao talent zajedno s braćom Edijem i Tinom odlazio na treninge u obližnji trećeligaš u Belišću. Nakon osnovne odlučio se za srednju medicinsku školu. Bio je uvjeren da će se lakše upisati u srednju školu u Virovitici nego u Osijeku. Njegova prosudba pokazala se točnom.

– Otišao sam i odvojio se od svoje obitelji. Bio je to svojevrstan šok za četrnaestogodišnjaka, ali brzo sam se snašao zahvaljujući novim prijateljima koji su me odlično prihvatili – rekao je o novoj sredini Rok.

Došavši u Učenički dom u Viroviticu prvo je na nagovor odgajatelja krenuo na nogometne treninge u Suhopolje, ali nakon nekog vremena više mu se svidjelo u Virovitici. Nije morao putovati, a očito je ovdje bilo i bolje društvo. U mlađim uzrastima pokazao je svoju kvalitetu pa je vrlo brzo priključen seniorskoj momčadi. Kao krilni igrač postao je jedan od najubojitijih igrača virovitičkog nogometnog kluba. Susjedni klubovi su mu nudili bolje financijske uvjete, ali on je ostao vjeran narančasto- crnom dresu. Završetkom školovanja zaposlio se u Općoj bolnici u Virovitici, gdje radi na neurologiji.

– Živim i radim u gradu koji pruža sve mogućnosti za normalan život. Zadovoljan sam poslom, klubom, svojom igrom, a što se budućnosti tiče, vidjet ćemo što život nosi – zaključio je Rok.

IMG 4219 Custom

BUDUĆNOST U FIZIOTERAPIJI

Dvije godine mlađi Dorian Mikičić, inače maturant Opće gimnazije, do sada nije mijenjao svoju igračku sredinu. U virovitičkom trećeligašu prošao je sve selekcije. Prvi trener Ante Dražić postavio ga je na lijevu stranu obrane, ali s vremenom se bolje snašao na poziciji zadnjeg veznog igrača, dok u seniorskom sastavu zna igrati u vezi i na lijevom boku. Ovo mu je bila posljednja sezona juniorskog staža. Ekipa je bila u vrhu tablice, ali nažalost nije odigran drugi dio natjecanja. Do sada u svojoj karijeri kao najveće uspjehe bilježi osvajanje prvenstva Nogometnog središta Sjever u uzrastu U-10 te niz naslova osvajača županijskog kupa u svim mlađim uzrasnim kategorijama.

– Korona je dosta izmijenila naš život. Prekinula je cijeli sport. Meni je dijelom odgovarao prekid nastave jer sam se mogao više posvetiti pripremama za državnu maturu – dometnuo je ambiciozni Dorian.

Ima u planu upisati fizioterapiju. Protekla dva mjeseca se ozbiljno priprema na dva polja: sportskom i školskom. Marljiv rad trebao bi donijeti i rezultate. Uvjeren je da će iduće sezone uspjeti uskladiti studentske i igračke obveze, što će za njega sigurno biti novi izazov u životu.

– Maštam da jednog dana postanem profesionalni nogometaš. Ako u tome i ne uspijem, mislim da ću se kao fizioterapeut uspjeti uključiti u rad nekog vrhunskog kluba – svoju budućnost vidi Dorian.

Dvojica prijatelja iz kluba ove sezone su iskusili igru 3. ligi, koja je kvalitetni iskorak u odnosu na ono što su igrali prije. I dalje marljivo nižu kilometre, a ovih dana će zasigurno početi rekreativno igrati i s ostalim suigračima, jer ublažavanje epidemioloških mjera omogućava i sportske treninge do 40 osoba, u očekivanju onih pravih treninga za početak nove sezone koja pred njih stavlja nove ciljeve i izazove.

To je samo još jedna potvrda uspješnog rada NK Virovitica, koji već nekoliko godina seniorsku momčad gradi na mladim igračima poniklima u klupskoj školi nogometa koju prolaze najperspektivniji igrači iz grada i šire okolice. (www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content