Orahovački Jaglaci ponovno zajedno: Nastavili s provedbom aktivnosti poludnevnog boravka

Sredinom svibnja korisnici trogodišnjeg programa “Jaglac moj drugi dom”  udruge za osobe s intelektualnim teškoćama Jaglac,  ponovno su se okupili u novoj kući na provedbi aktivnosti poludnevnog boravka. Aktivnosti se provode u skladu s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVD-19 za pružatelje izvaninstitucijskih, socijalnih usluga u sustavu socijale skrbi.

-Prema Uputi od 18.5.2020. socijalna usluga boravka pruža se u intenzitetu, trajanju i na način sukladno potrebama korisnika uz primjenu svih mjera za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19. U udruzi vlada veliko uzbuđenje i sreća jer su se korisnici ponovno našli i zajedno rade – rekli su iz Jaglaca.

2805jaglac 2

Odmah po povratku radu, krenulo je i niz novih aktivnosti i projekata. Tako je Udruga započela provedbu informatičkih radionica za 9 polaznika osoba s invaliditetom u sklopu projekta „Unaprjeđenje kompetencija koje doprinose trajnoj socijalnoj uključenosti“, a koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Šibensko-kninske županije Kamenčići, a partneri orahovački Jaglac te Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Regoč Slavonski Brod.

-Cilj radionica je stjecanje informatičkih znanja polaznika kroz 3 modula neformalne edukacije: osnove rada na računalu, osnove Office programa i osnove interneta. U svrhu njihove provedbe, voditeljica radionica u Jaglacu, Ivona Petrović izradila je i priručnik za navedena 3 modula – zaključili su iz Jaglaca.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content