U crkvama vjernici stoje razdvojeni, mise i na otvorenom

Na četvrtu Vazmenu nedjelju, kada Crkva moli za duhovna zvanja, vjernici su danas (nedjelja) svetu misu opet pratili u crkvama ili na otvorenom.

U župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici jutarnja misa u 8.30 sati služena je u crkvi, dok su mise u 9 i 10.30 sati služene u samostanskom dvorištu. Misa u 18.30 sati također bi se, ako vrijeme dopusti, trebala  održati u samostanskom dvorištu.

Vjernici i svećenici su se podržavali svih propisanih mjera, od dezinfekcije ruku, razmaka kod slušanja misa i ostalog, a prilikom služenja mise na otvorenom dio vjernika ispunio je prostor za stajanje, u pravilnim razmacima, unatoč dijelu slobodnih mjesta za sjedenje.

Župnik fra Rozo Brkić naglasio je kako mu je drago što opet služi misu pred poznatim licima, rekavši kako im je svima, kao svećenicima, bilo jako teško mise služiti u praznom crkvama i ispred tihih ekrana i mikrofona.

Ohrabrio je sve vjernike, potaknuvši ih u zajedničkoj molitvi za sve one koji ne mogu sudjelovati na svetim misama, za sve one koji daju svoj obol u borbi protiv pandemije, ali i za vođe, na svom razinama, kako bi imali srce što sličnije Pastiru, Isusu, o kojem su danas slušali u Evanđelju.

-Kakav je to dobar pastir ili dobar vođa? Onaj koji poznaje ljude koji su mu provjereni. I to onako kako se poznaju članovi obitelji i kako se za članove obitelji brine, za one koji su ti najdraži i najvažniji. Njih ćeš čuvati, njih ćeš nositi, s njima ćeš biti i u njihovim strahovima, i onda kad su najgori, kad sami sebe ne mogu nositi – rekao je fra Rozo Brkić u propovijedi.

IMG 20200503 091124

Unatoč svakoj nevolji i svakom strahu, od vjernika se očekuje da ne gube radost i da ne gube dobrotu, poručio je fra Rozo svim vjernicima, pozivajući ih da sve svoje povjerenje uvijek polažu u Boga i da u bližnjima nikad ne gledaju neprijatelja. I da se ne predaju strahu i malodušju.

Pozvao je sve da i dalje ostanu odgovorni u krizi, da poštuju sve mjere zaštite od pandemije i dalje, čuvajući tako i sebe, ali i druge na svom životnom putu. (www.icv.hr, mlo, foto: M. Lovrenc i M. Rođak)

[g-gallery gid=”588568″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content