Završena energetska obnova zgrade OŠ Suhopolje, u tijeku radovi na dvorani

Osnovna škola u Suhopolju jedna je u nizu škola na području Virovitičko-podravske županije koje su dočekale svoju energetsku obnovu. Naime, Virovitičko-podravska županija trenutno provodi energetsku obnovu osnovnih škola Petra Preradovića u Pitomači, Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju i Sportske dvorane Tehničke škole u Virovitici, dok su radovi završeni na školama u Suhopolju i Josipovu.

Prema riječima župana Igora Androvića, u Suhopolje se u njegovom mandatu najviše ulagalo.

IMG 84346fc19ce9c36faa7475768bb49727 V
Foto: K. Toplak

– Uzmimo primjer dvorca 40 milijuna kuna, perivoj oko dvorca 10 milijuna kuna, energetska obnova Osnovne škole Suhopolje s nešto više od 2 milijuna kuna gdje smo stvorili bolje uvjete za sve učenike, naravno učitelje i nastavnike. Ta sva sredstva koja budu ostala uštedom energenata bit će usmjerena u poboljšanje uvjeta i učenja svih učenika u matičnoj školi – rekao je župan Igor Andrović, koji je u pratnji ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesne Bedeković, saborskog zastupnika i predsjednika HVIDR-e RH Josipa Đakića, člana Uprave Hrvatskih šuma Igora Fazekaša, svojih zamjenika Marija Klementa i Darka Žužaka te domaćina, načelnika općine Suhopolje Siniše Horvata obišao novoobnovljenu zgradu škole te radove na sportskoj dvorani.

Naime, energetskom obnovom, radovi na sportskoj dvorani obuhvaćali su vanjske radove, ali unutrašnjost je nagrizao “zub vremena”. Stoga je Virovitičko-podravska županija prišla uređenju i potpunoj adaptaciji unutrašnjeg prostora. Investicija je to za koju Županija izdvaja 700.00 kuna, a prema riječima ravnatelja OŠ Suhopolje Ante Škrabe, dvorana će biti gotova do 1. rujna te će mališani u obnovljenom zdanju dočekati novu školsku godinu.

skola suhopolje 2
Foto: K. Toplak

Osnovna škola Suhopolje izgrađena je 1971. godine. Njezinom energetskom obnovom procijenjena je ušteda do 50 posto energije. Školska zgrada, kao i sportska dvorana, umjesto E dobivaju C energetski razred. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 2,7 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 1,6 milijuna kuna. Radovima je postavljena nova toplinska fasada, strop prema tavanu, plinski kondenzacijski kotao, dizalice topline, elektro instalacije te dio vanjske stolarije.

Obnovu škole i dvorane učenici i djelatnici su dočekali s veseljem, ističe načelnik Siniša Horvat te dodaje da u planu imaju novi projekt.

– U završnoj smo fazi što se tiče projektne dokumentacije za novu osnovnoškolsku dvoranu, tako da se nadamo da će u dogledno vrijeme i to zdanje svanuti na području naselja Suhopolje – rekao je načelnik.

ob vtc logici

[g-gallery gid=”593637″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content