Općina Sopje osigurala besplatan internet za sva naselja kroz projekt WiFi4EU

Općina Sopje je preko natječaja Europske unije WiFi4EU, namijenjenog za financiranje instaliranja pristupnih točaka za Wi-Fi u središtima javnog života, a koji je provela Izvršna agencija za inovacije i mreže (INEA), osigurao vaučer u vrijednosti od 15.000 eura i ugovorila instalaciju bežične mreže.

Stanovnicima općine Sopje i posjetiteljima ovim projektom osiguran je besplatni pristup internetu i to u naseljima Gornje Prijedrevo, Grabić, Nova Šarovka, Kapinci, Vaška, Novaki, Španat i Josipovo, a u Sopju na tri točke, zgradi Općine, zgradi stare općine i na Vatrogasnom domu. Domet Wi-Fi pristupnih točaka u idealnim uvjetima je 75 metara od pristupne točke.

– Neke naše projekte vidimo, a neke ne. Jedan takav koji ne vidimo je i projekt WiFi4EU. Radi se o sustavu besplatnog interneta za centre naselja u našoj općini. Sustav je uspješno implementiran i spreman je za korištenje. Fond europske unije odobrio nam je 15.000 eura za realizaciju, a svi vi, stanovnici općine Sopje, možete se prijaviti na mrežu i besplatno surfati bespućima interneta – istaknuo je načelnik Općine Sopje Berislav Androš te dodao da su pristupne točke mogle biti postavljene samo na površinama kojima je Općina Sopje vlasnik.

Europska unija financirala je troškove opreme i instaliranja pristupnih točaka bežičnom internetu, a Općina Sopje se obvezala na financiranje povezivosti (internetska pretplata) i održavanje opreme za bežični internet mještanima i posjetiteljima, u trajanju od najmanje tri godine.

(www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content