3. HNL SJEVER Čudna sudačka odluka prelomila susret: Papuk poveo protiv Poleta, ali na kraju ostao bez bodova

Nogometaši orahovačkog Papuka jučer (srijeda) su odigrali zaostalu utakmicu 1. prvenstvenog kola 3. HNL Sjever.

U Orahovicu je došla vrlo dobra momčad Poleta iz Svetog Martina na Muri, u ovoj utakmici lišena pomoći svoja dva ponajbolja igrača Mezge i Brezovca, dok je Papuk startao bez ozlijeđenog Marina Čavića te još nekoliko ozlijeđenih igrača.

Prvi dio donio je taktičko nadmudrivanje, Papuk je pametno stao iz lopte i držao čvrsto blok te prijetio iz kontre preko odličnih Radinkovića i Matokovića, dok su gosti većim dijelom imali loptu, ali nisu ozbiljno zaprijetili. Na odmor se otišlo bez pogodaka, a odmah na početku drugog u igru Papuka ušao je Ninčević koji je odmah unio život i gurnuo svoje napadače u izgledne prilike.

NK Papuk NK Polet

Prvu je imao Vratković koji je sjajno opalio s nekih 18 metara, no vratar gostiju bio je spreman. I onda u 63. briljantna akcija Papuka, odlični kapetan Bušljeta uzeo je jednu od brojnih lopti na sredini terena, dao Ninčeviću koji milimetarski točno gura u for Matokoviću. Matoković se sjurio u kazneni prostor i mirno prizemnim udarcem loptu poslao u mrežu.

Polet je potom pokušao još jače stisnuti, što im se isplatilo u 69. minuti kada je na loptu ubačenu s desne strane skočio Dodlek pokraj anemičnog Šantića i mirno smjestio loptu iza Markovića. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 73. minuti. Na nekih 20-ak metara iz kosa od vrata Papuka lopta je bila u zraku, slijedi duel u kojem biva srušen Papukov Špoljarić s bolnom grimasom, a na opće čuđenje neuvjerljivi sudac Cindrić svira prekršaj u korist gostiju.

NK Papuk NK Polet

Iz tog slobodnog udarca nakon ubačaja ponovno nema skoka Papukove obrane i Barat pogađa glavom za 1:2. Upravo ta pogreška suca definitivno je prelomila utakmicu, jer Papuk ionako okrnjen ozljedama nije mogao u novi preokret. U 81. još jedna loša reakcija Papukove obrane rezultirala je potpunim preokretom, Medved pogađa za 1:3. Do kraja susreta Matoković je uspio svojim dugim pogotkom ublažiti poraz za konačnih 2:3.

NK Papuk NK Polet

Velika šteta jer Papuk je odigrao jako dobru utakmicu i potpuno nezasluženo izgubio. U domaćim redovima istaknuli su se Radinković, Bušljeta, Vratković i i Matoković, a potonji Matija Matoković je s dva pogotka bio ipak najbolji Papukovac.

Papuk – Polet 2:3
Najbolji u redovima Papuka: Matija Matoković

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content