Obilježen Dan policije: Odali počast dvadesetorici poginulih i jednom nestalom policajcu u Domovinskom ratu

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Spomen obilježja poginulim policajcima u Domovinskom ratu u Virovitici je održana svečanost obilježavanja Dana policije. U vrijeme Domovinskog rata s područja VPŽ je poginulo 20 policajaca dok se jedan još uvijek vodi kao nestali.

Vijenac je prvo položen u ime roditelja i djece poginulih policajaca s područja VPŽ. Potom je počast policajcima odalo izaslanstvo PU virovitičko-podravske predvođeno načelnikom PU Sinišom Kneževićem sa suradnicima, izaslanstvo Virovitičko-podravske županije koje su predstavljali zamjenik župana Darko Žužak i predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić.

Počast hrabrim policajcima, odalo je i izaslanstvo Grada Virovitice predvođeno gradonačelnikom Ivicom Kirinom i njegovom zamjenicom Vlastom Honjek Golinac, kao i predstavnici Prvog hrvatskog redarstvenika, te predstavnici mnogobrojnih braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Molitvu za poginule hrvatske policajce izmolio je kapelan Policijske uprave Ozren Bizek, a potom je Župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici služena sveta misa.

(vpz.hr)

[g-gallery gid=”606612″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content