OTVOREN VRTIĆ U SV. ĐURAĐU Od ponedjeljka u prekrasnim prostorima učit će i igrati se 32 djece

Slagalice, slikovnice, bojice, igračke svih vrsta te ugodan, prozračan i šaren prostor; prostrano, novo igralište – sve to čini novi dječji vrtić koji je danas (četvrtak) otvoren u virovitičkom prigradskom naselju Sv. Đurađ. Riječ je o dislociranom vrtiću u okviru Dječjeg vrtića Cvrčak u Virovitici, a kojeg će od ponedjeljka, 7. rujna, pohađati 32 mališana.

MG 6368

Otvorenje 5,5 milijuna kuna vrijedne investicije koja je izgrađena sredstvima Ministarstva poljoprivrede iz Programa ruralnog razvoja dolazi s lijepim povodom – Danom Virovitičko-podravske županije, pa su ceremoniji otvorenja nazočili i saborski zastupnici Vesna Bedeković i Josip Đakić te župan Igor Andrović sa suradnicima, gradonačelnik Ivica Kirin sa suradnicima, kao i predstavnici subjekata uključenih u projekt.

ČETVRTI OD JEDANAEST

Ovo je četvrti vrtić koji se na području Virovitičko-podravske županije izgradio iz pomoć sredstava Ministarstva poljoprivrede, dok ih je sedam još u fazi izgadnje.

[g-gallery gid=”603801″]

Ravnateljica vrtića Sandra Moslavac zahvalila je svima koji su doprinijeli izgradnji ovog objekta, a koji je znak dugoročne koristi za cijelu zajednicu, naglasila je. Cvrčak danas ima ukupno 500 djece i po prvi put u novoj pedagoškoj godini upisana su sva djeca s liste, izuzev onih koji još nisu napunili godinu dana.

-Činjenica kako smo popunili sve raspoložive kapacitete pokazuje da roditelji žele i imaju potrebu uključiti svoju djecu u sustav predškolskog odgoja. Grad Virovitica konstantno ulaže u obrazovanje najmlađih stanovnika svoga grada te molimo osnivače da takav trend nastojanja nastave i u narednom periodu – rekla je S. Moslavac.

MG 6339

U novom vrtiću uživat će mališani s područja sv. Đurđa, ali i Virovitice.

– Neki roditelji željeli su iz objekta u Virovitici prebaciti dijete u ovaj novi vrtić, čisto zbog praktičnosti, jer im i mlađe dijete kreće u vrtić. Neka djeca iz Sv. Đurđa su nam pak ostala u matičnim skupinama u Virovitici, pa su preostali kapacitet napunili polaznici iz Virovitice – objasnila je S. Moslavac.

Polaznici su raspoređeni u četiri skupine: jasličku, dvije mješovite i jednu stariju. Projekt koji je napisala Razvojna agencija VTA u suradnji s Dječjim vrtićem Cvrčak i Gradom Virovitica omogućio je i zaposlenje četiri odgojiteljice koje će raditi u odgojno-obrazovnom radu s djecom, spremačice i kuharicu na pola radnog vremena.

ULAGANJE U NAJMLAĐE

Da će Grad Virovitica nastaviti ulagati u potrebe najmlađih stanovnika, obećao je gradonačelnik Ivica Kirin, rekavši kako je to jedan od prioriteta od kojih neće odustati.

MG 6414

– Proteklih godina uložili smo puno sredstava u predškolsko i osnovnoškolsko obrazovanje, kako bismo stvorili prave uvjete za djecu. To je možda išlo na uštrb komunalnog uređenja, možda je izgrađeno manje nogostupa, ali znamo da nogostupi mogu čekati, a druge stvari ne. Svi mi koji smo roditelji znamo koliko nam djeca znače i da je ulaganje u njih ulaganje u budućnost grada.

Ovakvim investicijama osigurali smo uvjete da djeca sa područja grada Virovitice, od vrtića do visokog obrazovanja, imaju standard kao djeca u najrazvijenijim gradovima Republike Hrvatske i taj ćemo trend i nastaviti – rekao je I. Kirin te naglasio važnost projekata i europskih fondova kroz koje se ostvaruju sredstva za te potrebe.

MG 6431

Župan Igor Andrović rekao je kako mu je osobito zadovoljstvo što je ovo već četvrti vrtić na našem području koji je izgrađen iz sredstava Ministarstva poljoprivrede i što se na ovaj način doprinosi ostanku obitelji i mladih na ovom području.

-Ovaj vrtić ima svoje čari, prekrasno okruženje i njime Županija, Grad i Sveti Đurađ ispisuju povijest i grade budućnost. Znam koliko vrtić znači za roditelje i djecu, za njihov odgoj i obrazovanje i zato hvala svima koji su sudjelovali u projektu. Čestitam Gradu što nastavlja novo ulaganje u odgojno-obrazovnu infrastrukturu i to vrlo brzo nakon što smo nedavno otvorili i COOR. U tom smjeru trebamo ići svi: u smjeru odgoja i obrazovanja, za našu djecu, koja će danas- sutra završiti škole i, nadam se, ovdje ostati raditi – poželio je župan I. Andrović.

ZA LJEPŠU BUDUĆNOST

Saborski zastupnik Josip Đakić rekao je kako je na području Virovitičko-podravske županije izgrađeno ili obnovljeno i 35 škola te da se projektima poput ovog izjednačavaju standardi u cijeloj Hrvatskoj.

MG 6449

– Određeni standardi podižu se i u obrazovanju, kako bi svi bili spremni za budućnost u kojoj na ovim ruralnim prostorima, a koji nisu tako bogati i razvijeni, život želimo učiniti ljepšim. Vjerujemo da ćemo i u ovom Danu Županije doživjeti od samih gostiju obećanja koja će se ticati projekata. Svima koji su sudjelovali u ovom – izvođačima radova koji su pravovremeno i kvalitetno odradili svoj posao, ali i vama, koji ćete biti u službi djece i roditelja želim puno uspjeha – poručio je J. Đakić.

MG 6395

Da će od malenih odrasli također imati prilike učiti u vrtiću, osobito o upornosti i važnosti dijaloga, ispričao je na dirljiv način fra Marino Kuzminski, koji je blagoslovio prostore novog vrtića i sve okupljene. Da novi vrtić bude mjesto susreta, učenja, sreće i novih spoznaja poželjeli su svi okupljeni roditeljima i djeci koja će već od ponedjeljka stvarati nova prijateljstva i učiti kroz igru. U tome će im pomoći i Tea Krišto, logoped u vrtiću, koja je novi objekt ocijenila prekrasnim i ugodnim.

– S kolegicom pedagoginjom povremeno ću dolaziti ovdje i silno se radujem susretu s djecom, s kojima ću individualno ili u skupini s odgojiteljicom raditi vježbe. Zahtjevno je, ali zaista se trudimo što više raditi i pomoći na tom području – istaknula je Tea Krišto iz stručnog tima Dječjeg vrtića Cvrčak u Virovitici. (www.icv.hr, mlo, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”603847″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content