Učenički dom Virovitica briljirao na državnoj Domijadi: Osvojili prvo mjesto s pametnim radnim stolom Electric Wood, Dalili Horak srebro za recitaciju, a plesna ekipa je uzela broncu

Odlične vijesti stigle su iz Rovinja s državne Domijade na kojoj su sudjelovali učenici Učeničkog doma Virovitica. Stol naziva “Electric Wood” autora Stjepana Haumullera i Luke Bogatića pomeo je konkurenciju u području industrijskog dizajna i osvojio prvo mjesto.

Stjepan Haumuller je i prošle godine osvojio prvo mjesto u istoj kategorije, a ove je godine u suradnji s Lukom Bogatićem podigao izradu na višu razinu spojivši dvije struke, drvni tehničar dizajner i elektrotehničar. “Electric Wood” pametni je radni stol osmišljen kako bi učenicima uljepšao učenje te kako bi ono postalo zabavnije. Stol je izrađen od masivnog hrasta, a u njega su integrirane i električne komponente kao što je ambijentalno svjetlo, USB portovi za punjenje prijenosnih računala te mjesto za mobitel koje služi i kao bežični punjač. Za još ljepšu atmosferu u stol je ugrađen bluetooth zvučnik. Mentorica prvoplasiranim učenicima je bila odgojiteljica Lucija Viktorija Suvajac.

S recitacijom “Ubijte nas odmah” Dalila Horak je osvojila drugo mjesto. Mentorica joj je bila Suzana Sokele. U području plesnog izraza postava u sastavu – Ella Kotaran, Viktoria Andrijević, Ninet Drljanac, Josipa Ditrih te Leonarda Šrajber koja se uoči Domijade razboljela i nije mogla nastupiti, osvojile su treće mjesto. Mentorica im je odgajateljica Suzana Sokele.

Fotografijom “Svjetlost – Daljina” predstavila se Leonarda Šrajber. Fotografija se svidjela Učeničkom žiriju koji joj je dodijelio prvo mjesto, no kod stručnog prosudbenog povjerenstva poredak je bio nešto drugačiji… Mentorica joj je bila odgajateljica Gabrijela Slamić.

U sportskom dijelu natjecanja borili su se malonogometaši pod vodstvom odgajatelja Dražena Jurkovića. Od četiri utakmice jednu su pobijedili i triput su poraženi. Malonogometnu ekipu činili su: Fran Bahnik, Florijan Tudić, Livio Bećiri, Manuel Duk, Ivan Šabić, Ante Šabić, Dino Hostić, Bruno Pečić i Tin Kokorić.

(Učenički dom Virovitica, www.vpz.hr, Fotografije: Učenički dom Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content