U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica održano predavanje povodom Hrvatskog dana šećerne bolesti

Povodom Hrvatskog dana šećerne bolesti, tradicionalno obilježavanog svakog 14. svibnja, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica večeras (srijeda) je održano predavanje “Sve je u tvojim rukama”. Na početku večeri sve prisutne je ispred knjižnice pozdravila voditeljica Odjela za djecu i mlade, Mirjana Kotromanović, a potom i predsjednica Udruge dijabetičara grada Virovitice, Zdenka Mikulčić-Drakulić.

WhatsApp Image 2024 05 08 at 18.41.53 2

Nakon uvodnih riječi, mikrofon je predan predavačici Suzani Cindrić, magistri sestrinstva iz Opće bolnice Virovitica. Predavačica se na početku dotakla općenitih podataka o samoj šećernoj bolesti i tipovima dijabetesa, nakon čega se osvrnula na pravilnu prehranu te koliko je bitno što i kada jedemo. Zdravi plan prehrane koji uključuje mnogo voća i povrća, a isključuje gazirana pića i konzerviranu hranu – iznimno su važni faktori u borbi s ovom bolešću.

WhatsApp Image 2024 05 08 at 18.41.53

Cindrić je spomenula i 12 savjeta za mršavljenje Američke zdravstvene organizacije te “FreeStyle Libre 2” sustav kojim se koriste osobe s dijabetesom. Po završetku predavanja predsjednica Udruge dijabetičara grada Virovitice pozvala je sve zainteresirane građane na javno mjerenje šećera u krvi – subota, 11. svibnja, od 9 do 13 h, ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica te ispred Gradske tržnice Virovitica.

(M. Kotromanović, foto: Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica) 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content