U nedjelju s 2,80 promila uzrokovao prometnu nesreću u Lukaču, kazna stiže vozaču koji je sa 126 km/h “projurio” Suhopoljem

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu. Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna je evidentirano 20 prometnih nesreća, od kojih 8 s ozlijeđenima i 12 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je mladi vozač osobnog automobila teško ozlijeđen, a 8 sudionika u prometu je lako ozlijeđeno, i to biciklist, 2 pješaka i 5 vozača i putnika u osobnim automobilima. Četiri počinitelja su uzrokovala prometne nesreće upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola.

Ukupno je utvrđen 281 prekršaj, od kojih 37 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 81 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 41 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 12 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,80 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 59 godina koji je uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom u nedjelju u 18,25 sati u Lukaču.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u srijedu u 23 sata u Suhopolju gdje je, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 80 km/h vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 126 km/h.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 

Sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene su 4 osobe, od kojih 3 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje.

Pojačane mjere i akcije

Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 127 prekršaja sankcioniranih u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 22 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 39 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela.

U petak, 25. rujna od 12 do 20 sati su na području Postaje prometne policije Virovitica i Policijske postaje Slatina provedene akcije usmjerene na nadzor vozača pod utjecajem alkohola i brzine kretanja vozila, odnosno nadzor i zaštitu biciklista. U tim akcijama je ukupno sankcionirano 13 prekršaja, od kojih 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

(PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content