U suhopoljskom dvorcu moći ćete se “pretvoriti” u grofa ili groficu te u virtualnoj stvarnosti zaplesati s plemićkom obitelji Janković

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović i direktor tvrtke Culex d.o.o. iz Grabovca Mario Mikić-Vučak u nazočnosti Helene Hegediš, koordinatorice na projektu obnove Dvorca Janković u Suhopolju, potpisali su ugovor o nabavi multimedijalne opreme za Centar za posjetitelje Dvorac Janković u vrijednosti 277.750 kuna. Multimedijalna oprema nabavlja se u sklopu projekta “Čudesan svijet grofa Jankovića” koji je prijavljen na javni poziv Ministarstva turizma za dodjelu potpora na temelju Programa razvoja javne turističke infrastrukture, nositelja Virovitičko-podravske županije. Projekt je to vrijedan 885.960,94 kune, a sufinanciranje Ministarstva turizma iznosilo je 480.000 kuna. Kroz navedeni projekt je već uređen pristupni kolnik, kao i pristupni dio za vatrogasno vozilo te staze u Parku Suhopolje. Sada u sklopu istoga, slijedi nabava multimedijalne opreme.

Nabavkom multimedijalne opreme posjetiteljima će se pružiti mogućnost stavljanja u ulogu grofa ili grofice pomoću aplikacije „Ja sam Grof/Grofica, a sve kroz interaktivno upravljanje vlastitom fotografijom i presvlačenjem s njihovom autentičnom odjećom, promjenom izgleda lica u lice grofa ili grofice te modeliranjem likova i oblika baroknog doba, prikaz posjetitelja u ulozi grofa ili grofice), te u virtualnoj stvarnosti mogućnost zajedničkog plesa s plemićkom obitelji Janković (video igra).

– Cilj ovog projekta je dodatno unaprijediti sadržaje Centra za posjetitelje Dvorac Janković Suhopolje, uz unaprjeđenje turističke kvalitete, radi generiranja novih motiva turističkih dolazaka i povećanje zadovoljstva gostiju u Virovitičko-podravskoj županiji. Uređenjem pješačkih i kolničkih staza u perivoju Dvorca Janković u Suhopolju, olakšan je pristup i pokretljivost svim posjetiteljima, time smo pridonijeli revitalizaciji i poboljšanju kvalitete života, te povećanju zaštite prirode i održivom turizmu ovog područja – naglasio je župan Igor Andrović.

Multimedijalnim opremanjem Dvorca Janković u Suhopolju stvorit će se atraktivan Centar za posjetitelje u kojemu će posjetitelji kroz interakciju s postavom dobiti doživljaj prošlih vremena i života grofovske obitelji koja je imala važan utjecaj na gospodarski i društveni život zajednice. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content