U VPŽ obilježen Dan bez poginulih osoba u prometu: Provedene pojačane kontrole te prezentacija i defile oldtimer vozila

U provedbi projekta ROADPOL – dani sigurnosti u prometu od 16. do 22. rujna 2020. godine u četvrtak, 17. rujna, na području Policijske uprave virovitičko-podravske, kao i na području cijele Europe obilježen je Dan bez poginulih u prometu s ciljem smanjenja stradavanja sudionika prometnih nesreća, posebno smrtnog stradavanja.

Policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske u provedbu projekta uključili su se pojačanim postupanjem u nadzoru prometa i provedbom akcije usmjerene na 24-satni nadzor i sankcioniranje prekršaja 4 ubojice u prometu. U provedenoj akciji je ukupno utvrđen 131 prekršaj, od kojih 7 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 37 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 11 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i 45 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Osim pojačanim represivnim postupanjem prometna policija se u provedbu ovog projekta uključila i organizacijom prezentacije vozila oldtimera u suradnji s Oldtimer klubom Virovitica i Autoklubom Virovitica. Prezentacija i završni defile ulicama grada održani su u 17 sati na mostu ispred dvorca Pejačević u Virovitici, gdje su svi zainteresirani mogli uživati u razgledavanju vozila starih nekoliko desetljeća, a njihovi ponosni vlasnici odgovarali su na sva pitanja posjetitelja.

Roadpol 3 2020

Svim posjetiteljima je podijeljen promidžbeni materijal projekta, a među automobilima i mopedima oldtimerima svih boja u cilju širenja poruke da se u prometu može i treba uživati, a ne da bude izvor nesreće, posjetitelji su potpisivali simboličnu prisegu kojom su se obvezivali na poštivanje prometnih pravila i prometnih propisa u želji da svi sudionici u prometu dožive ovako dug vozački staž bez neželjenih posljedica i stradavanja u prometu.

Cilj projekta je postignut – tijekom četvrtka, 17. rujna, na području Policijske uprave virovitičko-podravske ne samo da nije bilo smrtno stradalih u prometnim nesrećama, nego tijekom cijeloga dana nije bilo ni stradalih u prometnim nesrećama. Zabilježena je tek jedna prometna nesreća samo s manjom materijalnom štetom.

(viroviticko-podravska-policija.gov.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content