Župan Andrović potpisao ugovore o stipendiranju s 24 srednjoškolca koji se školuju za deficitarna zanimanja

U županijskoj vijećnici danas (četvrtak) su potpisani ugovori za stipendiranje deficitarnih zanimanja u srednjoškolskom obrazovanju. Županija je popisu srednjoškolaca koje već stipendira, njih 35, dodala još 24. Riječ je o učenicima koji su u dvije industrijsko-obrtničke škole, u Virovitici i Slatini, upisali jedno od deficitarnih zanimanja, odnosno drvodjeljski tehničar dizajner, instalater grijanja i klimatizacije, stolar, CNC operater, elektroinstalater i krojač. Prema riječima pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Vesne Šerepac, zbog nedovoljnog broja prijava, dvoje je učenika ostvarilo stipendiju iako su upisali zanimanja elektromehaničar i automehaničar koje se ne nalaze na popisu deficitarnih zanimanja, no riječ je o itekako potrebnom kadru.

IMG 3b9458731306cc4b3d3797f4bdaa8ee2 V

– Cilj stipendiranja ovih zanimanja je da se zaposle u područijma koja su se pokazala kao deficitarna. Uvjet za stipendiranje uz deficitarni dio, bile su ocjene, socijalni kriterij te dodatni ostvaren uspjeh – rekla je pročelnica Šerepac te dodala da će ova 24 srednjoškolca, koji su ispunili uvjete natječaja, primati mjesečnu stipendiju u iznosu od 500 kuna kroz deset mjeseci godišnje.

IMG ed97ada08865c562b3a5c99c12bf12e9 V

Zahvalan na stipendiji koja će olakšati školovanje njegovom sinu je Ivan Katalinić iz Šaševa.

– Sin je upisao Industrijsko-obrtničku školu u Slatini, CNC usmjerenje. Ovo zanimanje odabrao je jer ga zanima, a vjerujem da će mu činjenica da je deficitarno omogućiti lakši pronalazak posla. Hvala Županiji u ime svih roditelja na ovim stipendijama koje će uvelike pomoći u školovanju naše djece – rekao je Ivan Katalinić.

(www.icv.hr, ml; foto: K. Toplak)

[g-gallery gid=”605631″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content