HEROJ DOMOVINSKOG RATA Šest godina prošlo je od smrti orahovačkog heroja Pave Vukelića – Paje

Prošlo je punih šest godina otkako je preminuo Pave Vukelić – Pajo, brigadir Hrvatske vojske, heroj Domovinskog rata iz Orahovice 1991. godine borio se na zapadnom i istočnom bojištu, 1992. u Bosanskoj Posavini i na Južnom bojištu da bi 1995. bio aktivan sudionik najvećih hrvatskih vojno-redarstvenih akcija Bljesak gdje je i ranjen, potom Ljeto, Maestral, Oluja i Južni potez.

Tijekom Domovinskog rata pa potom i u miru, Pave Vukelić vršio je visoke vojne zapovjedne dužnosti Hrvatske vojske. Za osvjedočenu hrabrost i junaštvo odlikovan je najvišim državnim odličjima i priznanjima. Ove godine zbog situacije s koronavirusom nije bilo organizirane obljetnice sjećanja, ali njegovi suborci i prijatelji obišli su njegov grob.

Tako su pripadnici Udruge 81. Gardijska bojne “Kumovi” iz Virovitice čiji je Pajo bio pripadnik, zajedno sa saborskim zastupnikom Hrvojem Šimićem te gradonačelnicom Orahovice Anom-Marijom Petin, odali počast ovom orahovačkom i hrvatskom velikanu položivši aranžmane i lampione na njegovom grobnom mjestu pomolivši se za njegovu dušu.

Svi koji žele mogu doći i na svetu misu za Vukelića koja će biti održana u crkvi Našašća svetog Križa u Orahovici 17. studenog u 18:00 sati. Pave Vukelić Pajo je heroj i velikan čije se ime, lik i djelo, nikada ne smije i neće zaboraviti, jer takve legende žive vječno.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content