HEROJ DOMOVINSKOG RATA Šest godina prošlo je od smrti orahovačkog heroja Pave Vukelića – Paje

Prošlo je punih šest godina otkako je preminuo Pave Vukelić – Pajo, brigadir Hrvatske vojske, heroj Domovinskog rata iz Orahovice 1991. godine borio se na zapadnom i istočnom bojištu, 1992. u Bosanskoj Posavini i na Južnom bojištu da bi 1995. bio aktivan sudionik najvećih hrvatskih vojno-redarstvenih akcija Bljesak gdje je i ranjen, potom Ljeto, Maestral, Oluja i Južni potez.

Tijekom Domovinskog rata pa potom i u miru, Pave Vukelić vršio je visoke vojne zapovjedne dužnosti Hrvatske vojske. Za osvjedočenu hrabrost i junaštvo odlikovan je najvišim državnim odličjima i priznanjima. Ove godine zbog situacije s koronavirusom nije bilo organizirane obljetnice sjećanja, ali njegovi suborci i prijatelji obišli su njegov grob.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Tako su pripadnici Udruge 81. Gardijska bojne “Kumovi” iz Virovitice čiji je Pajo bio pripadnik, zajedno sa saborskim zastupnikom Hrvojem Šimićem te gradonačelnicom Orahovice Anom-Marijom Petin, odali počast ovom orahovačkom i hrvatskom velikanu položivši aranžmane i lampione na njegovom grobnom mjestu pomolivši se za njegovu dušu.

Svi koji žele mogu doći i na svetu misu za Vukelića koja će biti održana u crkvi Našašća svetog Križa u Orahovici 17. studenog u 18:00 sati. Pave Vukelić Pajo je heroj i velikan čije se ime, lik i djelo, nikada ne smije i neće zaboraviti, jer takve legende žive vječno.

(www.icv.hr, vg)