OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica provela akciju ”Operacija park – moguća misija!”

Članovi Školskog volonterskog kluba ”Bukovačka dobra srca” Osnovne škole Vladimir Nazor Nova Bukovica s voditeljem, vjeroučiteljem Đorom Đorđevićem organizirali su lokalnu volontersku akciju pod nazivom “Operacija park – moguća misija!” koja je održana u subotu, 14. studenog.

Cilj ove velike akcije bio je uređenje školskog parka kroz više aktivnosti: uređivanje staze u parku, skidanje stare ograde i sadnja živice, sadnja ukrasnog bilja i uređivanje okoliša, recikliranje starih klupa i izrada novih…

U akciju su se uključili brojni volonteri i donatori iz lokalne zajednice: roditelji učenika, Nogometni klub Zrinski, Lovačka udruga Jelen, Krojački obrt DE-MA Marijane Dujak, Udruga žena ”Bukovica u srcu”, Općina Nova Bukovica, uz sudjelovanje učenika volontera, djelatnika škole kao i bivših učenika škole.

– Na donacijama zahvaljujemo i tvrtki Radlovac d.d. iz Orahovice kao i Flori VTC d.o.o. Svatko je bio za nešto zadužen i posao se odlično odradio, uz puno volje i ideja naš je park zasjao novim sjajem. Nogometaši iz NK Zrinski skinuli su staru ogradu ispred škole, tate iz Vijeća roditelja, uz pomoćnike iz Slatine, poslagali su palete u nove klupe i stolove, mame, učiteljice i učenici su bojali, uređivali stazu, kopali, grabljali, vozili i širili kamen, a sve to da naš park još ljepša vanjska učionica. Odrasli volonteri reciklirali su stare klupe, a učenici su sve pograbljali i poravnali. Susjedi su pomogli s traktorom da skinemo stare grane naše školske lipe. Za doručak pobrinule su se mame volonterke i učiteljice, a za ukusan ručak cijeloj vrijednoj ekipi pobrinuo se gospodin Željko Rabotski iz LU Jelen Nova Bukovica. Nakon puno mukotrpnog rada napokon smo postigli da naš park izgleda ljepše i bolje nego ikada do sada. Od srca zahvaljujemo svima koju su se uključili u akciju, jer lijepo je znati da još uvijek u našem užurbanom svijetu postoje ljudi koji su spremni odvojiti malo vremena i pomoći svojoj zajednici – rekla je ravnateljica OŠ V. Nazor Nova Bukovica, Lareta Žubrinić.

Ravnateljica škole je svim sudionicima podijelila zahvalnice koje su izradili učenici Luka Lovrečić iz 3.r. i Miriam Brzica iz 1.r., a posebno je pohvalila učenike volontere Davida Fuljeka iz 8.r., Matea Tandarića, Petra Kurtića, Mariju i Kristijana Škrničkog, te MIhaela Mandića iz 7.razreda. Hanu Kribl iz 6. razreda, Carmen Bokorni, Leona Mandića i Daria Stojanovića iz 5.razreda.

Ova je volonterska akcija nastala u sklopu projekta “Vrline znanja – ulaganje u ljude i zajednice” na kojemu škola radi od 2019. godine u suradnji s Volonterskim centrom Osijek D-Kolektiv i Zakladom “Slagalica” iz Osijeka.

(www.icv.hr, adf; OŠ V. Nazor Nova Bukovica)

[g-gallery gid=”612670″]

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content