Na području Osječko-baranjske županije 198 novih slučajeva zaraze, preminulo devet osoba

U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 506 uzoraka od kojih je 198 bilo pozitivno.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 36 naselja na području Osječko-baranjske županije, a najviše ih je s područja grada Osijeka i prigradskih naselja (81). U Đakovu je 26 novooboljelih,, Našicama 15, a Valpovu 10. Donji Miholjac, Beli Manastir i Čepin imaju po 9 novozaraženih, Belišće 6, Đurđenovac 5, a Antunovac, Darda i Vladislavci po 3 novopozitivne osobe. Po dvije imaju Bilje, Erdut, Feričanci, Koška i Petrijevci, a po jednu novooboljelu osobu Bizovac, Donja Motičina, Draž, Ernestinovo, Gorjani, Jagodnjak, Podgorač, Semeljci i Viškovci.

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 254 osoba oboljelih od COVIDA-19, od toga je 195 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (47 na respiratoru). U Općoj županijskoj bolnici Našice nalazi se 59 COVID pacijenata.

U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je devet osoba s područja Osječko-baranjske županije. Preminuli su bili u dobi od 65 do 87 godina, a uz COVID-19 imali su i druga oboljenja.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 2.686 osoba.

Policija je provjeravala 43 osobe kojima je određena mjera samoizolacije, no prilikom tri provjere po dojavi građana, u jednom slučaju u Đakovu, utvrđeno je kršenje te mjere. Policijski službenici obavili su i 215 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 36 nadzora provođenja epidemioloških mjera; 12 u prodavaonicama i trgovinama, 8 u trgovačkim centrima, po 5 u pekarnicama i ugostiteljskim objektima te po 2 u tvrtkama, tržnicama i uslužnim djelatnostima. U dva nadzora utvrdili su nepravilnosti za koje su izrekli upozorenja i naložili njihovo otklanjanje.

(www.icv.hr, tj, foto: ilustracija, T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content