U obnovu ide i boćalište u Orahovici: Boćarski klub “Doljani” želi u veći rang, a s ovom rekonstrukcijom dobit će potrebne uvjete

Grad Orahovica prijavio je projekt rekonstrukcije boćališta u Orahovici na trgu Damira Hornunga 3 (Doljani) na natječaj Ministarstva turizma i sporta. Ukupna vrijednost projektne prijave je 536.059,38 kuna, a traženi iznos bespovratnih sredstava je 340.000 kuna.

-Postojeća igrališta za boćanje ne zadovoljavaju standarde koja igrališta moraju zadovoljiti za natjecanja koja su pod nadležnosti Hrvatskog boćarskog saveza. Boćarski klub Doljani trenutno se natječe u 1. međužupanijskoj ligi Slavonija, te ima tendenciju ulaska u višu ligu za koju nema uvjete. Cilj projekta je unaprijediti sportsku infrastrukturu kako bi se stekli uvjeti koji su potrebni za održavanje svih natjecanja pod nadležnosti Hrvatskog boćarskog saveza i međunarodnih natjecanja. Za projekt rekonstrukcije boćališta dobili smo Potvrdu o usklađenosti projekta “Rekonstrukcija boćališta u Orahovici” od Hrvatskog boćarskog saveza – kaže povjerenik Vlade RH za Grad Orahovicu Saša Rister.

Nakon završetka projekta boćalište će koristiti klub BK “Doljani”, rekreativci i osobe s invaliditetom.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content