U Osječko-baranjskoj županiji 37 novopozitivnih osoba, preminula jedna osoba

blank

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata na koronavirus je testirano 255 uzoraka od kojih je 37 pozitivno.

Novopozitivnih osoba najviše je s područja Osijeka, njih 11, dok Đakovo bilježi 6, a Čepin 3 novooboljele osobe. Našice i Valpovo imaju po dvije novozaražene osobe, a po jednu Beli Manastir, Belišće, Bizovac, Darda, Donji Miholjac, Đurđenovac, Gorjani, Jagodnjak, Kneževi Vinogradi, Marijanci, Punitovac, Semeljci i Viškovac.

Na bolničkom liječenju nalazi se 107 osoba oboljelih od Covida-19, i to 79 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (13 na respiratoru), dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano 28 pacijenta s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata preminula je jedna Covid pozitivna osoba u dobi od 70 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 784 osoba, a policijski službenici provjerili su 21 osobu u samoizolaciji i sve zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 136 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 50 nadzora provođenja epidemioloških mjera (14 u prodavaonicama i trgovinama, 10 u ugostiteljskim objektima, po 5 u trgovačkim centrima i pekarnicama, 4 na benzinskim crpkama, a ostale u drugim objektima). Utvrdili su jednu nepravilnost te izdali nalog za njeno otklanjanje.

(www.icv.hr, tj)