1. ŽNL S pripremama startali i čačinački “ovnovi”, prvo zimsko pojačanje veznjak Matej Šimek

Ovog tjedna s pripremama za proljetni dio natjecanja započeo je i županijski prvoligaš iz Čačinaca.

Nogometaši iz popularne čačinačke “Rupe” krenuli su s individualnim treninzima prije dva tjedna, a odmah s prvim popuštanjem mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite krenulo se s kolektivnim radom.

-Što se tiče plana i programa rada, uz kvalitetan pripremni period u kojem želimo ekipu dovesti na viši nivo fizičke spreme, dosta ćemo se bazirati na taktičku pripremu igrača. Za razliku od jesenskog dijela sezone, malo ćemo promijeniti sustav igre, sukladno igračkom kadru kojeg imamo – rekao nam je novi strateg Mladostaša Dario Petrović, koji je na klupi zamijenio dugogodišnjeg trenera Nikicu Hata.

Dario Petrovic

Što se tiče prinova, prvo zimsko pojačanje u momčadi je 24-godišnji veznjak Matej Šimek. On je u redove Čačinčana stigao iz četvrtoligaša Slatine, a ovo će mu biti treći klub u karijeri. Uz Slatinu, nastupao je ranije u dresu orahovačkog Papuka, a svoje nogometno znanje pokazao je i na malonogometnim terenima igrajući prvo za Apokalipsu iz Nove Bukovice (2014. godine), a kasnije za Malonogometni klub Slatinu.

-Riječ je o odličnom igraču kojeg se može koristiti na više pozicija, tako da sam izuzetno zadovoljan njegovom akvizicijom. Za nas prijelazni rok još nije gotov. Ukoliko bude još dolazaka, to će biti samo na pozicijama na kojima smo tanki – naglasio je Petrović.

Ono što je možda i najbitnije u cijeloj priči, momčad je to koju čini 90 posto domaćih igrača, što je danas u većini nogometnih sredina prava rijetkost. Mladost je jesenski dio natjecanja završila na visokom četvrtom mjestu s 30 bodova u 15 odigranih susreta i gol razlikom 35-26.

-Drugi dio sezone odradit ćemo bez puno pritiska. To ne znači da nećemo ići na pobjedu u svakoj utakmici, ali osnovni cilj je priprema momčadi za novu sezonu – istaknuo je.

U planu je i nekoliko pripremnih utakmica.

-Imamo dogovorene četiri pripremne utakmice, međutim epidemiološke mjere nam još ne dozvoljavaju da ih odigramo. Što nas sve čeka u budućem periodu, to još nitko ne zna. Mi ćemo se i dalje pripremati kao da je sve normalno – zaključio je strateg čačinačke Mladosti.

(www.icv.hr, ts, foto: facebook, NK “Mladost” Čačinci)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content