DORA 2021. Nakon Nine, Erica i Elle, predstavljamo vam pjesme Bernarde, Sandija Cenova i ToMe: Može li koja od njih dostići uspjeh iz 90-te?

Nakon jučerašnja tri izvođača koja smo vam ukratko predstavili i koji će se ove subote boriti za naklonost publike i žirija, a glavna nagrada je odlazak na Eurosong, danas vam predstavljamo tri nova izvođača. Poslije Nine Kraljić, Erica Vidovića i Elle Orešković, na scenu će izaći i Bernarda Brunović.

4. BERNARDA BRUNOVIĆ – Colours

Zagrepčanku koja već duže vremena živi u Švicarskoj glazbenu je karijeru počela u toj zemlji i to upravo na izboru za Eurosong gdje joj je pobjeda izmaknula za vrlo malo, Bernarda je završila na drugom mjestu. Zanimljivo je da će joj ovo biti i drugo pojavljivanje na Dori, prvi puta se okušala 2019. godine kada je završila na 6. mjestu.

– Pjesma Colours bit će izvođena na engleskom jeziku. Bit će to nastup s vrlo moćnom i pozitivnom pjesmom te njoj prikladnom vokalnom interpretacijom. Ne bih sad previše otkrivala, ali nadam se da će se svima svidjeti. Naravno, mnogo toga će ovisiti o žiriju, ali i publici te njezinim glasovima – rekla je Bernarda za 24 sata.

5. SANDI CENOV – Kriv

I Sandi Cenov svoju će sreću okušati na ovogodišnjoj Dori. Pjesma Kriv još je jedna od pravih emotivnih ljubavnih balada kakvih smo se imali prilike naslušati iz njegovog repertoara. Ove godine objavio je nekoliko pjesama koje možda i nisu postigle onoliku popularnost kakve su imale neke prijašnje skladbe. Može li pjesma Kriv to promijeniti?

6. TOMISLAV ToMa MARIĆ – Ocean of love

Još jedna u nizu pravih Eurovizijskih pjesama! 21- godišnji Livnjanin Tomislav Marić pokušat će pod svojim umjetničkim imenom ToMa zaraziti publiku sa svojom pjesmom, što bi mu vrlo lako moglo poći za rukom.

– Pjesmu smo napisali samo nekoliko dana prije, isključivo iz razloga jer je u meni tinjala ta misao o meni kao relativno nepoznatom glazbeniku koji ‘nema što raditi na Dori’. No, odlučio sam Doru iskoristiti da izbrišem taj epitet ‘nepoznati’ te okušam svoju sreću na opatijskoj pozornici – rekao je ToMa za 24 sata.

Već sada je jasno da su se mlađi izvođači okrenuli svjetskoj sceni odnosno izvođenju pjesama na engleskom jeziku kako bi one došle do što većeg broja ljudi, što zapravo nije loše. Dugo su naši izvođači na Eurosongu izgledali kao da su ”zalutali”. Ovo je prava prilika da se pokaže osvježenje na našoj glazbenoj sceni!

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content